Δίκη Χρυσής Αυγής: «Κατασκευασμένες οι κατηγορίες εναντίον μου» λέει ο Η. Κασιδιάρης

Για κατασκευασμένες κατηγορίες, σκευωρία και κατασκευασμένες διώξεις έκανε λόγο Ηλίας Κασιδιάρης στην απολογία του στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. 

Ο Η. Κασιδιάρης υποστήριξε ότι «η κατηγορία είναι κατασκευασμένη από πολιτικούς κύκλους και αυτό δεν είναι η προσωπική μου άποψη» και ότι πίσω από τις διώξεις βρίσκεται ο Α. Σαμαράς.
«Ο γ.γ. της τότε κυβέρνησης Σαμαρά (Μπαλτάκος) έχει ομολογήσει ενώπιον μου ότι οι διώξεις ασκήθηκαν με απόφαση Σαμαρά: «επειδή κόβει ψήφους η ΧΑ θα σας βάλει φυλακή» καθώς και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου για τον οποίο υποστήριξε ότι πίεζε τους ανακριτές να τους προφυλακίσουν. «Έπρεπε το κόμμα να διωχθεί και να προφυλακιστεί. Όλα είχαν προαναγγελθεί.

Είναι το τελευταίο βήμα που διαθέτω για να μιλήσω. Το τελευταίο βήμα ενός πολίτη για δώσει αυτά τα στοιχεία», ανέφερε.

Αναφορικά με τον Γ. Ρουπακιά δήλωσε ότι δεν τον γνώριζε και υποστήριξε ότι για πρώτη φορά τον είδε στα δελτία ειδήσεων, ημέρες μετά τη δολοφονία. Αρνήθηκε ακόμη ότι υπήρχαν τάγματα εφόδου στη Χρυσή Αυγή και ρητορική μίσους. Για τη δολοφονία του Π. Φύσσα είπε ότι «το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα που καταδικάζω».

Για τα όπλα δήλωσε ότι «Είπα, βεβαίως κατέχω αυτά τα όπλα, το ένα είναι του πατέρα μου, το άλλο δικό μου. Είχα άδεια για αυτά τα όπλα» ενώ ερωτηθείς αναφορικά για τις φωτογραφίες με τα «γυμνάσια» πρόσθεσε ότι «Ασχολούμαι με την σκοποβολή. Έχω μεγάλη αγάπη για τα όπλα αλλά αυτό αφορά εμένα ως προσωπικότητα. Όλες οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί είναι από αθλητική δραστηριότητα».

Σε ερώτηση του δικαστηρίου σχετικά με τη φράση του ότι «θα γίνει η Βουλή Άγιος Παντελεήμονας» είπε ότι  «Αυτά είναι ρητορικά σχήματα. Θα μπορούσα να πω ότι θα γίνει Κολωνάκι, ο καθένας θα το εισέπραττε ότι θα πρεπε να μιλάνε με το σεις και με το σας, αφορούσε την πολιτική αντιπαράθεση στο κοινοβούλιο, είναι πιο λαϊκή περιοχή».

Για τα ναζιστικά σύμβολα και τους χαιρετισμούς δήλωσε ότι «Τα ζητήματα των χαιρετισμών και των συμβολισμών δεν θα τα αναπτύξω σε μια ποινική δική. Υπάρχει η ελευθερία της διακίνησης των ιδεών... Το να δίνει αναφορά ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες του είναι απαράδεκτο. Η Χρυσή Αυγή είναι λαϊκό εθνικιστικό κίνημα. Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου.Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να στερήσει κάνεις σε κανένα Έλληνα πολίτη. Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός με τίμησε».

Για τα πογκρόμ των ταγμάτων της Χρυσής Αυγής τον Μάϊο του 2011 το πρωτοπαλίκαρο του Ν. Μιχαλολιάκου είπε ότι  «Μετά τη δολοφονία Καντάρη έγινε μία μαζική, μαζικότατη πορεία πολλών στην οποία συμμετείχα και με κάλεσαν οι κάτοικοι ως εκπρόσωπο του δημοτικού συμβουλίου επειδή όπως μου είπαν τους εκπροσωπούσαμε» ότι «ήταν μια αυθόρμητη κατάσταση δεν υπήρχε οργανωμένη παρουσία του κόμματος» ενώ σχετικά με τα βίαια επεισόδια «Από ότι ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ, με το πέρας υπήρχαν επεισόδια, εγώ δεν τα είδα. Είδα μια πορεία με ένταση, συνθήματα, αλλά όχι επεισόδια» αποκλείοντας το ενδεχόμενο να έχουν συμμετάσχει μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η Ηλίας Κασιδιάρης σχετικά με τη δράση του στη Χρυσή Αυγή είπε ότι « είμαι εκπρόσωπος Τύπου και είχα αναπτύξει μια ρητορική, έχω γράψει βιβλία, έχω διαβάσει πολλά, έχω δουλέψει αυτό το ζήτημα του δημοσίου λόγου, ο βασικός μου ρόλος ειναι αυτός και είπαμε να εκπαιδεύσω κάπιους πιο νέους ώστε να μπορούν να μιλήσουν δημόσια, να δημιουργήσουν μια θετική εντύπωση για το κόμμα στον κόσμο. Προσπάθησα και αυτό στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου, αλλά επειδή ήταν πιεσμένο το πρόγραμμά μου ως βουλευτής, δεν προχώρησε».
«Ουδέποτε έκανα στο κόμμα εκπαίδευση σε όπλα ή πολεμικές τέχνες. Άλλο να έχω εγώ ενα χόμπι. Η εκπαίδευση αφορούσε το δημόσιο λόγο, το κόμμα έπασχε σε αυτό, έκανα ό,τι μπορούσα» συμπλήρωσε.

Σχετικά με το επεισόδιο με τη Λιάννα Καννέλη χαρακτήρισε «ατυχές το συμβάν» ενώ για τη φράση «το σηκώνουμε το χέρι ενίοτε» σε ομιλία του στον Αλμυρό Βόλου, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι «ο επίλογος κάθε τέτοιας δήλωσης ήταν ότι δεν θα κάνουμε τίποτα εκτός νομιμότητας».

Τέλος, αναφορικά με την ενδυμασία χρυσαυγιτών, είπε ότι ο καθένας ήταν ελεύθερος να φοράει ό,τι ήθελε και μάλιστα είπε να προσκομίσει φωτογραφία του Παναγιώταρου με… μαγιό, ενώ για την εκδήλωση στον Μελιγαλά, όπου χρυσαυγίτες ήταν σε στρατιωτική παράταξη, σημείωσε: «Επειδή ήμασταν σε ένα χώρο με 2.000 νεκρούς, είχα τη φαεινή ιδέα να πω "πάμε με βηματισμό και όποιος θέλει ακολουθεί". Οι συγκεντρωμένοι δεν μπόρεσαν καν να βρούνε το βήμα, ήταν παντελώς ασύνταχτοι».

Με πληροφορίες από το #Golden Dawn Watch

Φωτό: Μάριος Λώλος