Το Alterthess κλείνει 13 χρόνια ζωής και συνεχίζει! 

Όταν ξεκινήσαμε το συνεργατικό εναλλακτικό μας εγχείρημα στον χώρο της ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη, είχαμε ως στόχο να δώσουμε φωνή σε αυτούς και αυτές που δεν έχουν.  

Με αυτόν τον στόχο συνεχίζουμε και σήμερα, γιορτάζουμε τα 13 χρόνια πορείας και σχεδιάζουμε το μέλλον. Στόχος μας να συνεχίσουμε να καταγράφουμε και να προβάλλουμε τις πλευρές των γεγονότων που παραμένουν αθέατες από τα κυρίαρχα ΜΜΕ.  

Τα τελευταία χρόνια, πέρα από την παραγωγή και δημοσίευση ρεπορτάζ, ερευνών και άρθρων γνώμης, το Alterthess δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς:  

-Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή βίντεο και ντοκιμαντέρ, μεταξύ των οποίων το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Ελληνικών Ντοκιμαντέρ του Παρισιού, «Σε μια στιγμή κινδύνου». 

-Έχουμε δημιουργήσει το δικό μας studio podcast και πραγματοποιούμε την παραγωγή επεισοδίων podcast διαφόρων θεμάτων. 

-Με αφορμή τη SLAPP αγωγή που δεχθήκαμε ως Alterthess, ξεκινήσαμε μία ειδικότερη καταγραφή και προβολή των απειλών ενάντια στην ελευθερία της έκφρασης.

-Κάθε εβδομάδα δημοσιεύουμε βιβλιοκριτικές με αφορμή παλιές και νέες κυκλοφορίες, μέσα από την στήλη Alter-Βιβλίο.

-Φιλοξενούμε και μεταφράζουμε κείμενα σε σχέση με τους αγώνες των λαών της Λατινικής Αμερικής στο αφιέρωμα «Ο Νότος Αντιστέκεται». 

-Καταγράφουμε τα όσα συμβαίνουν στο δημόσιο πανεπιστήμιο και ειδικά στο ΑΠΘ μέσα από την στήλη «Ιστορίες Ασύλου», ενώ αυτή την περίοδο δημιουργούμε μια σειρά podcast επεισοδίων. 

-Συμμετείχαμε μαζί με την ομάδα του Σημείου για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς στην καταγραφή και την παρουσίαση της δράσης της ακροδεξιάς κατά την προεκλογική περίοδο του καλοκαιριού του 2023. 

-Σχολιάζουμε σημαντικές στιγμές της επικαιρότητας μέσα από τη δημοσίευση φωτογραφιών στην στήλη του Alterthess «Φωτοσχόλιο». 

Πιστεύουμε σε μια δημοσιογραφία χωρίς εξαρτήσεις από κρυφά funds και μεγάλα κεφάλαια που να καθορίζουν πώς και ποιες ειδήσεις παράγουμε. 

Καθώς η  επιβίωση των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, θεωρούμε τη συμβολή των ανθρώπων που διαβάζουν τις στήλες μας και στηρίζουν τις δράσεις μας καθοριστική για τη συνέχιση και την ανάπτυξη του Alterthess.  

Με τη δική σας στήριξη θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης, να καλύψουμε πάγια έξοδα και να επενδύσουμε σε εξοπλισμό για να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο την λειτουργία του συνεταιρισμού.  

Με μια τακτική ενίσχυση (μηνιαία ή ετήσια) ή ακόμη και με μία απλή δωρεά, μπορείτε να στηρίξετε μία ανεξάρτητη φωνή στο χώρο των media σε μία εποχή αυξανόμενης ανελευθερίας του Τύπου και συγκεντρωτισμού των ΜΜΕ σε ολιγάρχες της ενημέρωσης.

Για να ενισχύσετε οικονομικά το Alterthess πατήστε ΕΔΩ