4+1 λόγοι να στηρίξετε Alterthess

  1. Αποτελεί εναλλακτικό και συνεργατικό μέσο ενημέρωσης, προάγοντας έναν άλλο τρόπο συνεργασίας, κοινωνικής οικονομίας και παραγωγής εργασίας

  2. Δίνει φωνή σε όσους και όσες δεν έχουν. Το Alterthess έχει φιλοξενήσει εδώ και 13 χρόνια εκατοντάδες άρθρα γνώμης από πολίτες, εκπροσώπους κινημάτων πόλης, συλλογικότητες, επιτροπές κατοίκων και συνελεύσεις γειτονιών. Το Alterthess έχει αποτελέσει διαχρονικά ένα φιλόξενο βήμα των από τα κάτω.

  3. Φωτίζει τις πλευρές της είδησης που τα κυρίαρχα ΜΜΕ επιμένουν να αφήνουν στο σκοτάδι. Από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας τους εργατικούς αγώνες μέχρι τα περιβαλλοντικά κινήματα και από το προσφυγικό μέχρι τα μακεδονικά συλλαλητηρια, εδώ και 13 χρόνια το Alterthess έχει σταθεί στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.  

  4. Αποτελεί ένα μέσο ενημέρωσης με εντοπιότητα και οργανικά συνδεδεμένο με την πόλη. Το Alterthess πήρε το όνομα του από την εναλλακτική Θεσσαλονίκη. Κι αυτή παλεύει να αναδείξει, καλύπτοντας κάθε πλευρά της, από την τοπική αυτοδιοίκηση και τα καθημερινά της προβλήματα μέχρι τα εναλλακτικά της στέκια και τις ιστορίες των ανθρώπων της.

  5. Το Alterthess είμαστε εμείς. Η Σταυρούλα που θα την πετύχετε να τρέχει γιατί «πάντα δεν προλαβαίνει», ο Μένιος που θα τον ξεχωρίσετε στις πορείες από το ύψος και το μαλλί, ο Ιάσονας με κράνος στο ένα χέρι και τον καφέ στον άλλο, ο Θεόφιλος που θα κρατάει μία κάμερα, η Λουκία που θα οργανώνει και ο Δημοσθένης που θα γράφει “δύσκολα” κείμενα. Αλλά κι όλ@ όσ@ το διαβάζουν, το βλέπουν και το ακούν, που έρχονται στις εκδηλώσεις, που μας μεταφέρουν ενημέρωση για αγώνες και κινήματα, που μας συνδράμουν με ιδέες, κείμενα και υλικό, που παρακολουθούν τις δουλειές του, τις σχολιάζουν, τις κριτικάρουν και τις διακινούν.

Για να συνεχίσουμε, ξεκινάμε μια καμπάνια στήριξης του Alterthess μέσω κοινωνικής χρηματοδότησης*, ενίσχυσης του μέσου από τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεται, από τα κάτω και για τους και τις από κάτω.

Με μια τακτική ενίσχυση (μηνιαία ή ετήσια) ή ακόμη και με μία εφάπαξ δωρεά, μπορείτε να στηρίξετε μία ανεξάρτητη φωνή στο χώρο των media σε μία εποχή αυξανόμενης ανελευθερίας του Τύπου και συγκεντρωτισμού των ΜΜΕ σε ολιγάρχες της ενημέρωσης.

* Το περιεχόμενο παραμένει ανοιχτό, μη συνδρομητικό και δεν θα υπάρχει περιορισμός στην πρόσβαση του.

Δωρεά

Ετήσια ή Μηνιαία Συνδρομή