in ,

Διεθνής διακήρυξη αλληλεγγής στη Rojava-Ακαδημαϊκοί, φοιτητές και ακτιβιστές στο πλευρό των Κούρδων

Διεθνής διακήρυξη αλληλεγγής στη Rojava-Ακαδημαϊκοί, φοιτητές και ακτιβιστές στο πλευρό των Κούρδων

Μία ομάδα ακαδημαϊκών, φοιτητών και ακτιβιστών εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των Κούρδων και τους ανθρώπους της βόρειας Συρίας.

Μετά την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ από τη Συρία, αποφασισμένη από κοινού από τον Ντοναλντ Τραμπ και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και αναμένοντας την επίθεση εναντίον των ελεύθερων κατοίκων της Rojava, θεωρούμε επείγον και αναγκαίο να δηλώσουμε τα ακόλουθα:

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, γνωστή ως Rojava, είναι το πρώτο πολιτικό, αντικαπιταλιστικό εγχείρημα στη Μέση Ανατολή που, βασισμένο στις αρχές του Δημοκρατικού Ομοσπονδισμού, προάγει ένα εναλλακτικό μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης θεμελιωμένο στις αρχές της μη κρατικής αυτονομίας, του αυτοπροσδιορισμού, της άμεσης δημοκρατίας και της πάλης ενάντια την πατριαρχία. Η αυτονομία της Rojava είναι μια εφικτή ουτοπία όπου η διαπολιτισμικότητα, διαφορετικές και δίκαιες έμφυλες σχέσεις και ο σεβασμός στη Μητέρα Γη αναπτύσσονται καθημερινά. Η Rojava δηλώνει ότι δεν πρέπει να αφεθούμε στις φρικαλεότητες του καιρού μας.

Το πρώτο αποτέλεσμα του αγώνα για την αυτονομία της Rojava ήταν το σταμάτημα του Ισλαμικού Κράτους και του φονταμεταλισμού που αντιπροσωπεύει. Σήμερα αυτή η συμφωνία υπονομεύει τις προσπάθειες του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού (SDF), που οδηγήθηκε από τους Κούρδους, διακινδυνεύοντας τα σημαντικά κεκτημένα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Οι κουρδικές δυνάμεις θα πρέπει να μετακινηθούν έτσι ώστε να προστατέψουν τα βόρεια σύνορα της Rojava από την τουρκική εισβολή.

Ο πόλεμος ενάντια στην αυτονομία της Rojava, που χτίστηκε πάνω στα ερείπια του συριακού κράτους, μαίνεται συστηματικά για χρόνια: οι επιθέσεις και οι εισβολές είναι μια κανονικότητα. Μετά την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, αυτή η απειλή γιγαντώνεται και η εχθρικότητα της Τουρκίας εναντίον των μαχητών της δημοκρατίας μετατρέπεται σε πραγματική ευκαιρία για μια γενοκτονία.

Για αυτούς τους λόγους, εμείς που υπογράφουμε αυτή τη διακήρυξη-ακαδημαϊκοί, φοιτητές, ακτιβιστές, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, άνθρωποι στην οργάνωση και την αντίσταση- εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των Κούρδων και των κατοίκων της βόρειας Συρίας και την οργή μας για αυτή την τελευταία καπιταλιστική και πατριαρχική επίθεση της Τουρκίας, που συμβαίνει κάτω από την εκκωφαντική και συγκαταβατική σιωπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών και αποδεικνύει πως τα ανθρώπινα δικαιώματα υπερασπίζονται μόνο όταν υπακούουν τους νόμους των αγορών.

Υπεράσπιση της Rojava σημαίνει υπεράσπιση αυτών που αντιστέκονται καθημερινά, στη Μέση Ανατολή όπως και σε όλο τον κόσμο, ενάντια στις αυξανόμενες φρικαλεότητες. Αυτή η διακήρυξη είναι μια κραυγή οργής, αγανάκτησης και αλληλεγγύης με τους Κούρδους αδερφούς και αδερφές, που πολεμούν και πεθαίνουν στο όνομα της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Να ζήσει η ζωή! Να πεθάνει ο θάνατος!
Η Rojava δεν είναι μόνη!

Πηγή: Roarmag.prg

Η πλήρης λίστα των ακαδημαϊκών, των φοιτητών και των ακτιβιστών που υπογράφουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Κατασκευασμένες οι κατηγορίες εναντίον μου» λέει ο Η. Κασιδιάρης

Καταγγελία για ομοφοβική επίθεση στο ΑΠΘ