Βίντεο δείχνει απώθηση βάρκας με πρόσφυγες από το λιμενικό

Βίντεο που διαδίδεται από ακτιβιστές και ανέβασε ο ανταποκριτής του Middle East Eye, Ragip Soylu, δείχνει το ελληνικό λιμενικό να προσπαθεί σήμερα το πρωί να βυθίσει λέμβο προσφύγων που αναχώρησαν από το Bodrum της Τουρκίας.

Στο βίντεο εμφανίζεται σκάφος του λιμενικού να κάνει κυματισμό και τον κόσμο να φωνάζει πανικόβλητος υπό τον φόβο της ανατροπής. Οι πρόσφυγες ακόμη δέχονται χτυπήματα με βέργες ενώ φαίνονται δύο πυρά στη θάλασσα και να γίνεται ξανά προσπάθεια αποτροπής της λέμβου από άντρα του λιμενικού.

Να σημειωθεί ότι το πρωί, ένα παιδί ανασύρθηκε νεκρό από τη θάλασσα ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης. Στη διάρκεια επιχείρησης το Λιμενικό Σώμα εντόπισε βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 πρόσφυγες. Όταν η βάρκα με τους 48 επιβαίνοντες μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε το σκάφος του Λιμενικού Σώματος, οι επιβαίνοντες σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος ανέτρεψαν τη βάρκα προκειμένου να πραγματοποιηθεί επιχείρηση διάσωσης και οι επιβαίνοντες να περισυλλεχτούν.

Συνολικά 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα ενώ δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης κατέληξε. Το άλλο παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.