Τα παραμύθια του Β. Κικίλια για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Καστοριάς

Επικοινωνιακό παιχνίδι φαίνεται πως  ήταν η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για ενίσχυση του Νοσοκομείου Καστοριάς με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στην πόλη της Καστοριάς, ανάμεσα τους αρκετοί υγειονομικοί, έχουν φέρει στα όρια του το Νοσοκομείο της πόλης, με αποτέλεσμα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Χάτσιος να κάνει έκκληση στους πολίτες για δωρεές προς το Νοσοκομείο για την προμήθεια υλικών που είναι σε έλλειψη.

Το πρωί του Σαββάτου το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ενισχύει το Νοσοκομείο της πόλης με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Παράλληλα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο έχουν ήδη αποσταλεί Μέσα Ατομικής Προστασίας, ενώ γνωστοποιήθηκε ότι στη Καστοριά βρίσκεται 5μελές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον γιατρό Δημήτρη Ηλιόπουλο.

Ωστόσο, με δήλωση της η βουλεύτρια Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατηγορεί για ψέματα την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς όπως σημειώνει πως ψάχνοντας το θέμα διαπίστωσε πως το υπουργείο δεν έφερε ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ γιατρό στην Καστοριά.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με την κ. Τελιγιορίδου, αυτούς που λένε ότι έφεραν στην Καστοριά είναι οι γιατροί από τα Κέντρα Υγείας Καστοριάς και Άργους Ορεστικού (τα οποία πλέον υπολειτουργούν) καθώς και από τα αγροτικά ιατρεία της Καστοριάς, που ήδη δούλευαν στην περιοχή και βοηθούσαν ούτως ή άλλως το νοσοκομείο.

«Από τις 450 προσλήψεις γιατρών που έγιναν πανελλαδικά δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ για την Καστοριά. Επίσης δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ απόσπαση γιατρού στο νοσοκομείο Καστοριάς. Η ανακοίνωση του κ. Κικίλια ότι ενισχύει την Καστοριά είναι ασύστολο ψεύδος. Το νοσοκομείο Καστοριάς παραπαίει. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν φθάσει στα όριά τους. Άνθρωποι χάνονται. Η Καστοριά βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση» τόνιζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και ζητά από την κυβέρνηση να στείλει άμεσα γιατρούς στο νοσοκομείο της πόλης.

Τέλος, η κ. Τελιγιορίδου καταγγέλλει ότι αποκλείστηκε από σύσκεψη που έγινε στην Καστοριά με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται εκεί.