Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες στη Λέσβο

Επίθεση σε πρόσφυγες και μετανάστες που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία στο Καρά Τεπέ ζητώντας να φύγουν από το νησί έκανε η αστυνομία πνίγοντας το πλήθος με δακρυγόνα και κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με ανταποκριτές που βρίσκονται στο νησί, η επίθεση ήταν αναίτια ενώ η αστυνομία γνωρίζει ότι ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες υπάρχουν μικρά παιδιά. Πρόσφυγες έτρεχαν εξαιτίας της επίθεσης να σωθούν από τα χημικά σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν γίνει προσαγωγές διαδηλωτών.

Συνέχιζεται η απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ. Προκαλούν οι ίδιοι την ένταση . Κόσμος κλαίει από τα χημικά , προσαγωγές γίνονται , έχουν έρθει 2 ασθενοφόρα pic.twitter.com/RulRWJKTHe

— kostas zafeiropoulos (@K_Zafeiropoulos) September 12, 2020

Να σημειωθεί ότι χθες για τέταρτη νύχτα οι πρόσφυγες έμειναν στους δρόμους με ελλιπή ή και καθόλου πρόσβαση σε φαγητό και νερό. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr από την Παρασκευή το πρωί στήνεται στο πεδίο βολής καταυλισμός από το υπουργείο Μετανάστευσης, με τη συνδρομή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. 

Παράλληλα, εργαζόμενοι, δημόσιοι υπάλληλοι στο ΚΥΤ Μόριας κατήγγειλαν ότι τους επιβλήθηκαν καταναγκαστικά έργα για να στηθεί ο προσωρινός καταυλισμός στο πεδίο βολής.

Μάλιστα οι Αρχές φέρονται να τους έλεγαν ότι «είμαστε σε πόλεμο, θα συνεχίσετε και το βράδυ και μπορεί να χρειαστεί και αύριο»

Φωτό: από τον λογαριασμό του Alexandros Kottis στο twitter