Συναυλία αφιερωμένη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ: "Γενού Κραυγή Τραγούδι"

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Upstage

Γενού Κραυγή Τραγούδι” - Η Ελίνα Σκαρπαθιώτη ερμηνεύει Nueva Canción

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου - Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Upstage
 
Πατώντας πάνω σε μια σχεδόν ανεξερεύνητη μουσική γέφυρα από την Ελλάδα ως τη Λατινική Αμερική, η Ελίνα Σκαρπαθιώτη εξερευνά με τη φωνή της κλασικές μελωδίες, παραδοσιακούς ρυθμούς, στίχους σπουδαίων ποιητών και εμβληματικά τραγούδια λαϊκών τραγουδοποιών που ταυτίστηκαν με κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Οδηγοί της σ’αυτή την εξερεύνηση η θρυλική τραγουδίστρια Mercedes Sosa από την Αργεντινή, τραγουδοποιοί όπως ο Victor Jara και η Violeta Parra από την Χιλή, ο Atahualpa Yupanqui, ο Horacio Guarany και η María Elena Walsh από την Αργεντινή, ο Silvio Rodriguez και ο Carlos Puebla από την Κούβα και ο Chico Buarque από την Βραζιλία.

Μαζί της οι Μιχάλης Σουρβίνος (κιθάρα), Alejandro Diaz (κιθάρα) από την Χιλή και Javier Rico (κρουστά) από το Μεξικό.

Ο τίτλος του πρότζεκτ αυτού αντανακλά αφενός την ανάγκη των λαών να καταφύγουν στο τραγούδι ως μια ανώτερη μορφή συλλογικής έκφρασης κι ένα πανίσχυρο μέσο αγώνα, και αφετέρου την κρητική ρίζα της ερμηνεύτριας.

Ειδικότερα, μετά τα τραγικά γεγονότα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στις 7/11, η συναυλία αυτή αφιερώνεται στους εργαζομένους της ελεύθερης ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι για 5 μήνες αγωνίστηκαν με αξιοπρέπεια, θάρρος και συνέπεια για να κρατήσουν ζωντανή τη φωνή της ελεύθερης δημοσιογραφίας, για τα εργασιακά δικαιώματα, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

Η αφίσα βασίστηκε σε ένα νέο πίνακα του γνωστού εικαστικού από το Ηράκλειο Κρήτης, Νίκου Βισκαδουράκη, και στήθηκε γραφιστικά από την Φαίη Νικολαΐδου.

Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Upstage την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Στο Κόκκινο 105.5Fm, www.targetradio.gr

ertopen