Π. Σκουρλέτης:Σταματούν οι εργασίες στις Σκουριές

Την ανάκληση των εγκρίσεων τεχνικών αδειών της Ελληνικός Χρυσός για τις εργασίες στις Σκουριές αποφάσισε το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Π. Σκουρλέτης μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό όπως είπε σημαίνει το προσωρινή διακοπή των εργασιών στις Σκουριές. Η απόφαση πάρθηκε  μετά από διαπίστωση της παράβασης των όρων των τεχνικών μελετών από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός

"Για την κυβέρνηση οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες, απαραίτητες, αναγκαίες, «αλλά πρέπει και οι εταιρείες να σέβονται τους όρους γαι τους οποίους έχουν δεσμευτεί έτσι ώστε να μην θίγεται το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον" δήλωσε.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, συζήτησαν πολλά με τον πρωθυπουργό, αλλά ο βασικός λόγος της παρουσίας του ήταν να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα για θέματα που αφορούν στο υπουργείο αραγωγικής Ανασυγκρότησης. «Το τελευταιο διάστημα προσπαθούμε να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας, είναι πολλά πράγματα που εκκρεμούν και προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο», είπε ο κ. Σκουρλέτης. Σημείωσε ότι υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα που έχει να κάνει με τις Σκουριές. Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει παραβεί τους όρους των τεχνικών μελετών που αφορούν το έργο. «Με απόφαση μου σήμερα ανακλούμε τις εγκρίσεις των τεχνικών μελετών. Κατά συνέπεια αυτό μεταφράζεται σε ένα προσωρινό σταμάτημα των εργασιών της εταιρείας στις Σκουριές», τόνισε.

Ολόκληρη η υπουργική απόφαση

Photo Credit: Nikos Libertas / SOOC

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας για Σκουριές: «Όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος»

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανάκληση των μελετών για τις Σκουριές δικαιώνει τον αγώνα των κατοίκων

Κ. Ιγγλέζη: Πρώτο βήμα για την δικαίωση του αγώνα της Χαλκιδικής

Χαιρετίζει την απόφαση για παύση των εργασιών στις Σκουριές ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Άδ. Γεωργιάδης για Σκουριές: Ο Σκουρλέτης κλείνει την μοναδική ξένη επένδυση στη χώρα για πολιτικούς λόγους

Ελληνικός Χρυσός: «Ουδέποτε παρανομήσαμε»