in

«Αφήστε με να ζήσω» με τα ΜΑΤ

«Αφήστε με να ζήσω» με τα ΜΑΤ

Υπό ισχυρότατη αστυνομική προστασία έγινε η εκδήλωση του «Αφήστε με να ζήσω» στην Ακαδημία στα Γιάννενα. ΜΑΤ είχαν κάνει κλοιό μπροστά στην Δωδώνης, σε απόσταση αναπνοής από τους διαδηλωτές, ενώ ο δρόμος, όπως και η οδός Καλλιάφα δίπλα, ήταν κλειστοί.

Του Γιώργου Τσαντίκου για το typos-i.gr

Επίσης, διάσπαρτη ήταν δύναμη της Ασφάλειας στο χώρο, ενώ υπήρχε και άλλη μια διμοιρία ΜΑΤ στα μετόπισθεν, για… περισσότερη ασφάλεια.

Μέσα στην αίθουσα ήταν (ανήσυχα) μέλη πολυτεκνικών οργανώσεων, που ρωτούσαν «αγνώστους» για την ιδιότητά τους και την ταυτότητά τους.

Επίσης, στην πρώτη σειρά ήταν αρκετοί ιερωμένοι και στελέχη της Ένωσης Στρατιωτικών, του Συλλόγου Πολυτέκνων και άλλων διοργανωτών.

Η αίθουσα γέμισε και η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του συλλόγου Πολυτέκνων κ. Μπαλωμένου, ο οποίος είπε ότι δεν «πυροβολεί τους νέους ανθρώπους που στέκονται απέναντί μας». Είπε επίσης ότι «πρόθεσή μας είναι να ενημερώσουμε» και ότι προσωπικά συμφωνεί ότι οι αμβλώσεις είναι κοινωνικό δικαίωμα, αναφερόμενος και στο σχετικό νόμο. Αμέσως μετά βέβαια, επικαλέστηκε αρκετά έως πολύ επιθετικά κείμενα ιερωμένων, για τον «εσωτερικό εχθρό» που βρίσκεται στα «βουλευτικά έδρανα» και στα «μαιευτήρια», γι αυτούς που «κατοχυρώνουν νομικά το δικαίωμα δολοφονίας των αγέννητων παιδιών», που «προτιμούν τα σκυλιά από τα παιδιά» και άλλα παρόμοια. Ο κ. Μπαλωμένος αναπαρήγαγε και τον ελεγχόμενο για την ακρίβειά του αριθμό περί «300-400 χιλιάδων εκτρώσεων το χρόνο στην Ελλάδα». Επίσης, συνέχισε να επικαλείται εντελώς ατυχείς παραλληλισμούς του Ολοκαυτώματος με τις εκτρώσεις, πάλι από κείμενα ιερωμένων, αλλά και καταγγελίες περί «εμβρύων που χρησιμοποιούνται για πειράματα και κατασκευή καλλυντικών» και παραβολικές μάλλον αναφορές για «σκύλο σε χωριό της Καστοριάς που περιφέρεται κρατώντας σφιχτά στα δόντια του ένα έμβρυο έξι μηνών»…

Επικαλέστηκε επίσης ιατρικές απόψεις καθηγητών του ΑΠΘ κατά των εκτρώσεων, ως «φόνο εκ προμελέτης.

Ο εκ των ομιλητών κ. Θανάσουλας επιτέθηκε σε ΜΜΕ της πόλης, υποστηρίζοντας ότι τα σχετικά ρεπορτάζ, αλλά και οι αντιδράσεις στην εκδήλωση, είναι «δυσφήμιση» για τα Γιάννενα. «Δεν την έφερα την οικογένειά μου, γιατί τα παιδιά μου, τα πιο μεγάλα τουλάχιστον, θαυμάζουν τα Γιάννενα, τους ανθρώπους τους, την ιστορία αυτού του τόπου. Σκέφτηκα ότι αν τα έφερνα σήμερα και έβλεπαν αυτή την κατάσταση απ’ έξω, κάτι θα έσπαγε» είπε μεταξύ άλλων.

«Μάλλον κάποιες φωνές που ήταν κατά του κινήματος, πήραν μεγαλύτερη ένταση από αυτή που δικαιούνταν» συμπλήρωσε, σε μια ατυχή απόπειρα «μαθήματος δημοσιογραφίας». Πρόσθεσε ότι το άλλο ενδεχόμενο είναι ότι «σε αυτή την πόλη έχει αρχίσει να κυριαρχεί ο τρόμος. Ενώ η κοινή γνώμη είναι με το ‘αφήστε με να ζήσω’ κάποιοι δημιουργούν καθεστώς φόβου με σκοπό να εκφοβίσουν την κοινή γνώμη».

Τη γενική «αμερικανίζουσα» ατμόσφαιρα της εκδήλωσης, σε ό,τι αφορά τον τρόπο αναπαραγωγής του αιτήματος και των επιχειρημάτων, που μοιάζει αρκετά με τις συντηρητικές εκστρατείες στις ΗΠΑ, επέτειναν τα βίντεο ομιλιών και μαρτυριών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Στη Μυτιλήνη εκπρόσωποι αριστερών κινήσεων από όλη τη χώρα

Σκηνικό πολέμου με δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ σε Μυτιλήνη και Χίο