in

Σήμερα η δίκη του συλλόγου «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος» για την υπεράσπιση της πολιτιστικής κληρονομιάς

Σήμερα η δίκη του συλλόγου «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος» για την υπεράσπιση της πολιτιστικής κληρονομιάς

Σήμερα το πρωί δικάζεται στο Εφετείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση του συλλόγου «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος». Eνός συλλόγου που, όπως αναφέρει η συλλογικότητα «Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride» σε ανακοίνωση της για συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια, αποσκοπεί στη διάσωση της παράδοσης και της γλώσσας των εθνικά Μακεδόνων, και των σλαβογενών Μακεδόνων οποιασδήποτε εθνικής συνείδησης, στην περιοχή.

Προηγήθηκε η περσινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σερρών (υπ’ αριθμ. 185/2019) με την οποία ακυρώθηκε η λειτουργία του συλλόγου. Η λειτουργία του συλλόγου που  λειτουργούσε από το 2017 απαγορεύτηκε μετά  τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων» (ΠΟΠΣΜ), η οποία έκανε λόγο για «πράξεις εσχάτου προδοσίας που τιμωρούνται με την ποινή του θανάτου…» και του τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου.

«Η εθνοπατριαρχία χτύπησε πάλι πουλώντας άλλη μια φορά το δηλητήριο της εθνικής ομοιογένειας, όπως τόσα χρόνια πουλάει το παραμύθι του ετεροκανονικού διπόλου στις σεξουαλικότητές μας. Οι μύθοι περί ενός καθαρού έθνους, που όλοι μας μισούν και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε εχθρικοί μαζί τους, πάνε πακέτο με τους μύθους περί ρόλων των φύλων, περί ανωμαλίας της ομοφυλοφιλίας όπως και κάθε μη αποδεκτής ταυτότητας και έκφρασης φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Οι ίδιες φωνές που βγήκαν στον δρόμο να φωνάξουν ενάντια στον αυτοπροσδιορισμό της Δημοκρατίας της («Βόρειας») Μακεδονίας είναι οι ίδιες που ξέπλυναν και ξεπλένουν ακόμα και σήμερα τους δολοφόνους του Ζακ/της Zackie» τονίζει σε ανακοίνωσή της για τη δίκη η ομάδα Sylvia Rivera για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride καλώντας στα δικαστήρια στους συμπολίτες μας που για άλλη μια φορά πέφτουν θύματα θεσμικών διακρίσεων.

Σύμφωνα με την Sylvia Rivera «Από τον ερχομό του ελληνικού στρατού στη Βόρεια Ελλάδα με τους Βαλκανικούς Πολέμους οι σλαβόφωνοι υφίστανται ρατσισμό σε μια διαρκή προσπάθεια βίαιου εξελληνισμού. Παρόμοια βία με αυτήν που δεχόμαστε οι λοατκι άνθρωποι προκειμένου να ταιριάξουμε στα πρότυπα της πατριαρχίας και τους έμφυλους ρόλους.

Οι χριστιανοί Βούλγαροι, στην εθνική συνείδηση Μακεδόνες (γεωγραφικά), καθώς και οι Θρακιώτες αποχώρησαν με την συνθήκη του Νεϋγί το 1919. Οι Μακεδόνες (εθνικά), οι άνθρωποι χωρίς εθνική συνείδηση, αλλά ακόμα και οι σλαβόφωνοι Έλληνες της περιοχής δεν είχαν κάποια πατρίδα να τους σέβεται και να αποδέχεται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Το 1982 με τον Νόμο Γεννηματά-Σκουλαρίκη απαγορεύτηκε η επιστροφή των πολιτικών προσφύγων που «δεν ήταν Έλληνες το γένος», τουτέστιν απαγορεύτηκε η επιστροφή στους εθνικά Μακεδόνες και λοιπούς σλαβόφωνους πολιτικούς πρόσφυγες, που είχαν πολεμήσει ενάντια στον ναζιστή καταχτητή για την ελευθερία αυτού του τόπου.

Αντίθετα σήμερα έρχονται οι Ναζί της ΧΑ και οι φίλοι τους που, αν ζούσαν τη δεκαετία του ‘40 θα ήταν με το πλευρό του κατακτητή, να το παίξουν πατριώτες προσπαθώντας άλλη μια φορά να φιμώσουν αυτούς τους ανθρώπους από το να πουν αλήθειες στη μητρική τους γλώσσα.

Χαρακτηριστική μάλιστα ήταν η δήλωση του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προς τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, όταν ο δεύτερος ζήτησε από την Ελλάδα τον διαμελισμό της νεοσύστατης Δημοκρατίας της Μακεδονίας: «αμάν αμάν κάναμε να γλιτώσουμε από αυτούς (σημ. εννοεί τους Μακεδόνες) να τους ξαναβάλουμε πάλι στην χώρα μας;».

Η Sylvia Rivera είναι μια lgbtqia ομάδα, αναπόσπαστο κομμάτι του αντιρατσιστικού κινήματος. Όταν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε εκπροσώπους ενός συστήματος που καταπιέζει ανθρώπους λόγω ταυτότητας/έκφρασης φύλου, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, γλώσσας ή εθνικής συνείδησης, μη αρτιμέλειας κλπ, και τους καταπιεσμένους, δεν υπάρχει καν δίλημμα.

Είναι αυτονόητο πως είμαστε με τους Ντόπιους, όπως αυτοχαρακτηρίζονται, Μακεδόνες, όπως αυτονόητο είναι πως ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή.

Εμάς δεν μας νοιάζει πώς λέγονταν οι κάτοικοι αυτού του τόπου πριν 2000 και 3000 χρόνια. Τα αντικείμενα της ιστορίας ανήκουν στους ακαδημαϊκούς και τους ερασιτέχνες μελετητές της ιστορίας και όχι στους πολιτικάντηδες, που θέλουν να σπείρουν το μίσος μεταξύ των λαών!

Αν μας νοιάζει κάτι είναι η ενότητα των καταπιεσμένων, ανεξάρτητα από τη γλώσσα που μιλάνε, από το πού γεννήθηκαν και το πώς αυτοπροσδιορίζονται».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Στη Μυτιλήνη εκπρόσωποι αριστερών κινήσεων από όλη τη χώρα

Σκηνικό πολέμου με δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ σε Μυτιλήνη και Χίο