in

Δεκτή έκανε την παραίτηση Νταβούτογλου ο Ερτνογάν

Δεκτή έκανε την παραίτηση Νταβούτογλου ο Ερτνογάν

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, παραιτήθηκε την Πέμπτη την επομένη του εκλογικού αποτελέσματος που αναδεικνύει εκ νέου το κυβερνών AKP πρώτο, αλλά χωρίς να καταφέρνει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο κ. Νταβούτογλου θα παραμείνει στην θέση του μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση.

Το κυβερνών κόμμα του Πρωθυπουργού Νταβούτογλου έχασε την αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής στην Τουρκία. Γεγονός που το αναγκάζει είτε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, είτε να προσπαθήσει να προχωρήσει με κυβέρνηση μειοψηφίας.

Από την άλλη μεριά τα κόμματα της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ότι δεν θα συνεργαστούν με την κυβέρνηση για τον σχηματισμό συνασπισμού, παρότι οι αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξει αλλαγή στην στάση τους όταν οι συζητήσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ξεκινήσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ζάμπια – ξεζάμπια, ασπρουλιάρηδες και χαμηλόκωλοι παραμένουμε

3ήμερο Φεστιβάλ Μικρόπολις-Πρόγραμμα