Οι βιομήχανοι στηρίζουν την πολιτική λιτότητας στην Ιταλία

Έκκληση «να εγκριθούν άμεσα τα νέα μέτρα εξυγίανσης ύψους σαράντα δισεκατομμυρίων ευρώ» έκανε η πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Ιταλίας, Έμμα Μαρτσεγκάλια Πρόκειται για μέτρα λιτότητας που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι μετά και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια της Moody΄s που προειδοποίησε για επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιταλίας από το «ΑΑ2».

Η στήριξη των βιομηχάνων στα μέτρα που κυρίως πλήτουν τον κόσμο της εργασίας υποδηλώνει μεταξύ άλλων και την στήριξή τους στο πρόσωπο του Τζούλιο Τρεμόντι, υπουργού Οικονμίας, ο οποίος αποτελεί και πιθανό διάδοχο του Μπερλοσυκόνι στην ηγεσία της κεντροδεξιάς κυβέρνησης.

Τα μέτρα λιτότητας αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις στην Ιταλία με τα συνδικάτα και τις οργανώσεις της αριστεράς να προετοιμάζοντσαι για την διοργάνωση μεγάλων κινητοποιήσεων βλέποντας πιθανή και την ανάδειξη κινήματος αγανακτισμένων στα ελληνικά και ισπανικά πρότυπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τι είναι και πού πηγαίνει το κίνημα των Αγανακτισμένων;

14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Ενάντια στους εκμεταλλευτές και την εκμετάλλευση…