in

Μπλόκο από εκατοντάδες κατοίκους της Χίου σε νέα κλειστή δομή προσφύγων

Φρένο στα σχέδια του Υπουργείου Μετανάστευσης έβαλαν εκατοντάδες πολίτες στη Χίο που με την κινητοποίησή τους εμπόδισαν την εκφόρτωση μηχανημάτων τόσο στο λιμάνι των Μεστών όσο και στην πόλη της Χίου, τα οποία θα χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή κλειστής δομής -στρατοπέδου συγκέντρωσης για πρόσφυγες στην περιοχή Θόλος .

Σύμφωνα με το astratparis.gr το πλοίο «Πελαγίτης» απέπλευσε από το λιμάνι της Χίου μετά από τη δυναμική αντίσταση των Χιωτών. Η κινητοποίηση των πολιτών θεωρείται διπλά επιτυχημένη αφού επιτεύχθηκε χάρη στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις συγκεντρώσεις, να βγουν τα μηχανήματα αρχικά στο λιμάνι των Μεστών και αμέσως μετά στο λιμάνι της Χίου.

Το κάλεσμα για τις κινητοποιήσεις απηύθυνε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου, που κάλεσαν τους πολίτες από χθες το βράδυ να παραμείνουν στο λιμάνι των Μεστών και να βρίσκoνται σε εγρήγορση το επόμενο διάστημα.

Αυτές εμπόδισαν να γίνει εκφόρτωση  στο λιμάνι των Μεστών και το πλοίο έλυσε κάβους για την πόλη της Χίου. Το πεδίο της κινητοποίησης μεταφέρθηκε τα ξημερώματα στο λιμάνι της Χίου, όπου περισσότεροι από 600 πολίτες συγκεντρώθηκαν με τον ίδιο στόχο, δηλαδή την αποτροπή κάθε ενδεχομένου για την εκφόρτωση των μηχανημάτων της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ που προορίζονται για τις εργασίες στο Θόλος.

Ανησυχία επικρατεί και στη Λέσβο, καθώς το πλοίο, που αναγκάστηκε να αποχωρήσει, αναμένεται να φτάσει εκεί σε λίγες ώρες εκεί.

«Με βάση πληροφορίες το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του προς Μυτιλήνη και Καβάλα και είναι ακόμη άγνωστο αν θα επιχειρήσει αποβίβαση στα Μεστά ξανά σε βραδινή ώρα στο βαθμό που η εταιρία…έχει εγγυήσεις από την Αστυνομία ότι μπορεί να αποτρέψει μια νέα κινητοποίηση-περικύκλωση του λιμανιού.

Ούτε στη Χίο, ούτε πουθενά, κλείστε τα στρατόπεδα τα ρατσιστικά!» αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ σε ενημέρωσή της τονίζοντας πως η κυβέρνηση διαλέγει τώρα να στήσει ρατσιστικά στρατόπεδα στα νησιά, όπως αυτό τώρα στο Θόλος, για να αποπροσανατολίσει την οργή από την δολοφονική διαχείριση της πανδημίας που μετρά 21.000 νεκρούς. «Δεν δίνει λεφτά για να φτιαχτούν ΜΕΘ, για να προσληφθεί προσωπικό στα νοσοκομεία, δεν προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς για να σπάσουν τα τμήματα στα σχολεία και υποχρεώνει όλο τον κόσμο να πληρώνει πανάκριβα τεστ για να γεμίζουν κέρδη οι πολυεθνικές εταιρίες. Σπαταλά όμως δισεκατομμύρια για να φτιαχτούν φυλακές προσφύγων στα νησιά, φράχτες, για αγορές Ραφάλ και για φρεγάτες».

«Η Χίος και τα άλλα νησιά είναι νησιά της αλληλεγγύης και της αντίστασης. Στα νησιά εργάτες και εργάτριες, ψαράδες, αγρότες, εργαζόμενοι στο Τουρισμό δίνουν μάχη επιβίωσης ενάντια στην πολιτική Μητσοτάκη που τα χαρίζει όλα στους μεγαλοκαρχαρίες του πλούτου και τους βαρώνους της τουριστικής βιομηχανίας. Τα νησιά δεν θα γίνουν ορμητήρια ρατσισμού και μίσους κατά των προσφύγων του Μητσοτάκη και του Μηταράκη για να συσπειρώνει η ΝΔ το ακροδεξιό και φασιστικό ακροατήριο της Χρυσής Αυγής.

Δεν θέλουμε να μετράμε άλλους νεκρούς ναυαγούς, γυναίκες και βρέφη στο βωμό της πολιτικής της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο. Στις μέρες των Χριστουγέννων τριάντα πρόσφυγες πνίγηκαν. Αυτή είναι η εγκληματική πολιτική των κλειστών συνόρων και του ρατσισμού.

Διεκδικούμε άσυλο, στέγη, χαρτιά για πρόσφυγες και μετανάστες, να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να έρθουν οι πρόσφυγες στις πόλεις και στις γειτονιές και όχι να εγκλωβίζονται στα νησιά. Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας» καταλήγει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΜέΡΑ25: Τι άλλο θα σκαρφιστεί ο Υπουργός Ανάπτυξης για να δικαιολογήσει τις τιμές των τεστ;

Ζαπατίστικη αποστολή «Εκτός Εποχής»: Σας ευχαριστούμε!