in , ,

«Ήταν ψυχροί, ήρθαν για να σκοτώσουν» κατέθεσε ο φίλος του Άλκη Καμπανού για τη δολοφονική επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου

Με την συγκλονιστική κατάθεση του 21χρονου φίλου του Άλκη Καμπανού που ήταν παρών κατά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν έκλεισε σήμερα η 4η δικάσιμος στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Θεσσαλονίκης.

Με την κατάθεσή του αλλά και τις απαντήσεις που έδινε επί πέντε και πλέον ώρες όρθιος στους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων προσπάθησε να συμπληρώσει το παζλ των όσων έγιναν εκείνη την τραγική νύχτα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι βρέθηκαν ως παρέα μαζί πέντε άτομα στις 8 το απόγευμα κοντά στο πάρκο του Άρη για να πιουν καφέ, πήγαν στον σύνδεσμο του Άρη και κάθισαν λιγότερο από μισή ώρα. Στη συνέχεια πήγαν στο πάρκο και μετά στα σκαλιά όπου έγινε η δολοφονική επίθεση. «Κάτσαμε στα σκαλιά της οδού Γαζή, ψάχναμε ένα μέρος να κόβει ο αέρας, γύρω στα σαράντα λεπτά. Μιλούσαμε για παιχνίδια στους υπολογιστές αλλά και για την σχολή». Ξαφνικά, όπως είπε, είδε τέσσερα άτομα να έρχονται από την οδό Πλαστήρα, με καλυμμένα τα πρόσωπα, με full face και κουκούλες και ένας από αυτούς τους ρώτησε «τι ομάδα είστε». «Αυτός φορούσε half face ήταν ψηλός και ξανθός» είπε σχετικά με το μόνο άτομο που μπόρεσε να αναγνωρίσει. «Όλοι ήταν μαυροφορεμένοι και σίγουρα ήταν οργανωμένοι για να μας βρουν» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας κρατούσε ένα ξύλινο κοντάρι και οι υπόλοιποι «κρατούσαν κάτι στα χέρια τους, χωρίς να μπορώ να αναγνωρίσω τι είναι». Ο φίλος του Άλκη είπε ότι στην ερώτηση “τι ομάδα είστε” απάντησε αυθόρμητα «Άρης», χωρίς να καταλαβαίνει τον λόγο που ήρθαν. Ταυτόχρονα αντιλήφθηκε ότι ακόμη 5-6 άτομα ερχόντουσαν από την οδό Γαζή. «Είδα το  δρεπάνι στα χέρια κάποιου, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να σηκώσω το κράνος) μου(σ.σ. της μηχανής του) αμυντικά και χτύπησα έναν στο κεφάλι. Στη συνέχεια αυτός έκανε δύο με τρία βήματα πίσω» είπε και στη συνέχεια είδε να τον χτυπούν «με ένα μαχαίρι αριστερά στο πόδι χαμηλά και στο μπούτι και στα δύο πόδια»

Ο φίλος του Άλκη ξεκαθάρισε πως «δεν ήμασταν ένας προς έναν» καθώς και ότι «πάνω από τέσσερα άτομα με κρατούσαν για να με χτυπήσουν άλλοι, είχα αρκετές μαχαιριές από διάφορα άτομα. Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα, με χτύπησαν και με το ξύλο και με το δρεπάνι».

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα άκουσε την φωνή του Άλκη να φωνάζει «βοήθεια». «Ήταν πεσμένος στα σκαλοπάτια, ήταν πολλά άτομα από πάνω του και τον χτυπούσαν, ήταν σίγουρα πάνω από δέκα, προσπάθησα να τον σώσω, αλλά με κράτησαν στη γωνία και με χτύπησαν καθώς και πάνω στη κολώνα και δεν κατάφερα να φτάσω».

Όπως ανέφερε ένα από τα άτομα που χτυπούσε τον Άλκη κατευθύνθηκε προς τον ίδιο και τον χτύπησε με ένα ξύλο στο κεφάλι. Ο φίλος του Άλκη εξήγησε πως σε εκείνο το σημείο «ζαλίστηκε, προσπάθησε να μην λιποθυμήσω, γιατί κατάλαβα ότι θα με σκοτώσουν και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ξεκίνησαν να φεύγουν». Περιέγραψε ακόμη και τη συγκλονιστική στιγμή που σήκωσε τον Άλκη μέσα στα αίματα. Οι φίλοι τους πρόλαβαν να φύγουν και είχαν μείνει οι δύο τους. «Ο Άλκης σηκώθηκε, έκανε τρία βήματα και κατέρρευσε. Είχε πάρα πολύ αίμα» είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο στον πατέρα του για να του πει όσα έγιναν και μετά από λίγα λεπτά ήρθε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο η πρώτη ομάδα ατόμων όσο και η δεύτερη ήρθαν ταυτόχρονα στο σημείο. Διέγνωσε ακόμη ένα άτομο που φορούσε γάντια.

Σε σχετική ερώτηση της εισαγγελέα δήλωσε μάλιστα ότι «ήταν ψυχροί, ήρθαν για να σκοτώσουν και κανένας δεν έβγαλε λέξη». Σημείωσε μάλιστα πως ένας από αυτούς που χτυπούσε τον Άλκη ήταν αυτός που τον χτύπησε με το ξύλο. «Όλα με σόκαραν, έγιναν σε δευτερόλεπτα, αλλά περισσότερο το δρεπάνι». Ρωτήθηκε ακόμη από την εισαγγελέα αν περίμενε να κινδυνέψει όταν τους έκαναν την ερώτηση για το ποια ομάδα είναι. Ο φίλος του Άλκη σημείωσε ότι «Μου φαινόταν πολύ ακραίο να κινδυνέψω, είχαμε πάει να πιούμε έναν καφέ». Και στις ερωτήσεις της εισαγγελέα αλλά και των συνηγόρων των κατηγορουμένων ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι συμμετείχαν και άλλοι εκτός από αυτούς που βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι πέρασαν από το σημείο, τους είδαν ενημέρωσαν και  στη συνέχεια εμφανίστηκαν οι επιτιθέμενοι.

Ο φίλος του Άλκη στη συνέχεια απάντησε διεξοδικά και εκτενώς σε ερωτήσεις των συνηγόρων προκειμένου να ξεκαθαριστεί αν υπήρχε δόλος, αν συμμετείχαν καθώς και το είδος και ο βαθμός συμμετοχής στην επίθεση αυτή ενώ συνεχώς επαναλάμβανε ότι οι επιτιθέμενοι είχαν δόλο. Μάλιστα, σημείωσε ότι από κανέναν δεν έγινε προσπάθεια να του ζητηθεί μια συγνώμη.

Νωρίτερα κατέθεσε και η αδερφή του Άλκη η οποία σημείωσε πως ο Άλκης «αντιμετώπιζε τις καταστάσεις με ψυχραιμία και λογική». Η δίκη συνεχίζεται στις 6 Φεβρουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εκδήλωση-απάντηση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας στα σχέδια καταστροφής του κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας

Ένα γκράφιτι για τον Άλκη Καμπανό στο 11ο δημοτικό Καλαμαριάς, μήνυμα κατά της οπαδικής βίας