in , ,

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Η επίθεση έγινε για εκδίκηση για άλλο οπαδικό επεισόδιο» δήλωσε αστυνομικός μάρτυρας

Ο αστυνομικός μάρτυρας κατονόμασε τέσσερις που είπε πως έφυγαν τελευταίοι πάνω από το σημείο της δολοφονίας

Με την κατάθεση ενός ακόμη αστυνομικού του τμήματος Εγκλημάτων Κατά της Ζωής συνεχίστηκε σήμερα η 10η δικάσιμος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Ο αστυνομικός παρέθεσε πληροφορίες μέσα από τις καταθέσεις των κατηγορουμένων αμέσως μετά τη σύλληψή τους ενώ παράλληλα μέσα από τα βίντεο που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικές αρχές κατονόμασε τέσσερις από τους κατηγορούμενους που έφυγαν τελευταίοι από το σημείο της δολοφονίας.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό μετά τη σύλληψη του πρώτου κατηγορούμενου εκδόθηκαν τα εντάλματα για τους υπόλοιπους, εκτός του τελευταίου που παραδόθηκε μόνος του μετά από μέρες.

Ο δεύτερος, σύμφωνα με τον αστυνομικό, εντοπίστηκε έξω από το σπίτι του και ήταν ο μόνος που αντέδρασε στη σύλληψη. Ωστόσο είπε ότι συμμετείχε στην επίθεση και ότι είχε ένα μαχαίρι το οποίο είχε πάρει από τον σύνδεσμο από το οποίο και αυτοτραυματίστηκε. Ο ίδιος κατηγορούμενος είπε πως δεν χτύπησε τον Άλκη.

Και ο τρίτος κατηγορούμενος συνελήφθη έξω από το σπίτι του και ήταν αυτός που έδωσε και τις περισσότερες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες. Ο ίδιος είπε ότι δεν πήρε μέρος στην επίθεση γιατί φοβήθηκε, τους κατονόμασε όλους εκτός από τον τελευταίο. Αφορμή για την επίθεση, όπως μετέφερε ο αστυνομικός μέσα από τις καταθέσεις των κατηγορουμένων, ήταν ένα οπαδικό επεισόδιο ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Άρη.

Στα οχήματα οι κατηγορούμενοι κάθισαν με κριτήριο ποιος ήταν πιο κοντά στον άλλο και απέφυγαν να περάσουν από το γήπεδο του Χαριλάου. Η επίθεση έγινε, σύμφωνα με όσα μετέφερε ο αστυνομικός από την κατάθεση του 3ου κατηγορούμενου ως εκδίκηση για το επεισόδιο εκείνο.  Επιπλέον, περιέγραψε το πώς συγκεντρώθηκαν στον σύνδεσμο και άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα ενώ ανέφερε ότι ο 1ος κατηγορούμενος, ήταν ηγετικό στέλεχος του συνδέσμου και έκανε κουμάντο στις νεαρές ηλικίες. Ήταν ο ίδιος που πήρε τηλέφωνο για να μάθει αν στο Χαριλάου υπήρχαν οπαδοί του Άρη.

Σύμφωνα με τον ίδιο κατηγορούμενο (3ος), κατέβηκαν τρία άτομα από το ένα όχημα και ρώτησαν τα παιδιά τι ομάδα είναι. Όταν απάντησαν Άρης ξεκίνησε η επίθεση και κινήθηκαν όλοι μαζί. Ο κατηγορούμενος είπε για τον ίδιο ότι δεν βγήκε από το αυτοκίνητο γιατί φοβήθηκε ωστόσο δεν κατονόμασε ποιοι χτύπησαν τα θύματα.  Σύμφωνα με τον αστυνομικό, ο 4ος  που είχε διαφύγει στην Αλβανία, επέστρεψε στα ελληνοαλβανικά σύνορα και συνελήφθη, κατέθεσε ότι κυνήγησε τους φίλους του Άλκη που διέφυγαν ενώ ο 5ος κατηγορούμενος συνελήφθη κοντά στο σπίτι του, όμως το αμάξι του εντοπίστηκε αρκετά μακριά από αυτό.

Για έναν κατηγορούμενο ο αστυνομικός ανέφερε ότι είπε πως «φέρατε λάθος άτομο». Σύμφωνα με τον αστυνομικό οι περισσότεροι ήταν αρνητικοί για τη συμμετοχή τους στο σημείο, ενώ όσοι παραδέχθηκαν ότι ήταν εκεί κανείς δεν ανέφερε ότι χτύπησε τον Άλκη. Δύο-τρεις ισχυρίστηκαν ότι χτύπησαν τον φίλο του.

Επιπλέον, άλλοι κατηγορούμενοι ανέφεραν τα όπλα που κρατούσαν ωστόσο είπαν ότι δεν τα χρησιμοποίησαν. Ο αστυνομικός κατονόμασε επίσης τέσσερις κατηγορούμενους που κρατούσαν αντίστοιχα το δρεπάνι, το στειλιάρι, το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ και ένα άλλο οικιακής χρήσης, που δε βρέθηκε. Δήλωσε, ακόμη, ότι ο καθένας γνώριζε τι αντικείμενο θα πάρει μαζί του. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στον τραυματία φίλο του Άλκη τονίζοντας πως «το ότι ζει ο φίλος του Άλκη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επέμβαση των διασωστών του ΕΚΑΒ».

Ο 10ος ανέφερε, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ότι κρατούσε το δρεπάνι αλλά δεν χτύπησε τον Άλκη ενώ ο 11ος κρατούσε στειλιάρι αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν το χρησιμοποίησε. Ο 10ος και ο 11ος συνελήφθησαν μαζί σε άλλο σπίτι από αυτό που διέμεναν.

Αναφορικά με τις σχέσεις μεταξύ των κατηγορουμένων ο αστυνομικός αναφέρθηκε στον 12ο που παραδόθηκε στις 14 Φεβρουαρίου και ισχυρίστηκε ότι γνώριζε μόνο ένα άτομο. Ο 12ος κατηγορούμενος ανέφερε ότι μπήκαν στο όχημα με παραίνεση του φίλου του, και πήραν και τα άλλα άτομα. Ο ίδιος είπε ότι όταν έφυγαν οι τρεις από το αυτοκίνητο δεν κατέβηκε και έκλεισε και τις πόρτες . Ανέφερε που πέταξαν τα αντικείμενα και ότι την επόμενη μέρα έμαθε από τον φίλο του ότι το ένα από τα παιδιά που δέχτηκαν την επίθεση είχε αποβιώσει. Σύμφωνα με την κατάθεσή του που μετέφερε ο αστυνομικός, ο εν λόγω κατηγορούμενος είπε ότι δεν είναι οργανωμένος οπαδός, αλλά έχει κατηγορηθεί για ληστεία που σχετίζεται με οπαδικά.

Σύμφωνα ακόμη με τον μάρτυρα, ο 1ος συλληφθείς ήταν στην αρχή πολύ αρνητικός να μιλήσει. Στη συνέχεια όταν του μεταφέρθηκε ότι το κλίμα είναι πολύ αρνητικό από τα ΜΜΕ και ότι ο υπεύθυνος ασφαλείας του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε «ζώα» όσους συμμετείχαν στην επίθεση, τότε μίλησε.

Να σημειωθεί πως αίμα του Άλκη και του τραυματία φίλου του βρέθηκαν στο προσκέφαλο του συνοδηγού και στην πίσω θέση του οχήματος του 12ου κατηγορούμενου ενώ στο ίδιο όχημα βρέθηκε σε θήκη μαχαίρι χωρίς αποτυπώματα.

Ο αστυνομικός μέσα από την παρατήρηση βίντεο που έχει στα χέρια της η αστυνομία κατονόμασε τέσσερα άτομα που έφυγαν πάνω από το σημείο της δολοφονίας. Επιπλέον, αναφέρθηκε και σε περιστατικό στα κρατητήρια που είδε ως αξιωματικός υπηρεσίας από φίλο κάποιου κατηγορούμενου που φώναξε «κρατάτε γερά» ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, μερίδα των κατηγορουμένων φώναξαν συνθήματα του ΠΑΟΚ.

Ερωτηθείς από συνήγορο υπεράσπισης σχετικά με το αν εξέφρασε κανείς από τους κατηγορουμένους μεταμέλεια δήλωσε ότι «κανένας δεν εξέφρασε ίχνος μεταμέλειας» και ότι «ο καθένας προσπαθούσε να ελαφρύνει αυτόν με τον οποίο συνδέεται»

Ο αστυνομικός ανέφερε πως οι ορισμένοι κατηγορούμενοι συνδέονταν με τη Θύρα 4 ενώ άλλοι με τους «Μακεδόνες» και τον «Αμπαλαέα».

Η δίκη συνεχίζεται στις 2 Μαρτίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ανάβαση στις Σκουριές: Μια περιήγηση στο ζοφερό βασίλειο της Ελληνικός Χρυσός (Φωτορεπορτάζ)

Υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα υποστήριξης του αγώνα των καλλιτεχνών