in , ,

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Ήθελαν να προκαλέσουν ζημιά και η ζημιά είναι μεγάλη» δήλωσε ο αστυνομικός από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής

Με τη συνέχεια της εξέτασης του αστυνομικού του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής που συμμετείχε στις έρευνες για την ταυτοποίηση και των εντοπισμό των δραστών από την πρώτη στιγμή συνεχίστηκε σήμερα ή δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των φίλων του. Πρόκειται για τον αστυνομικό η κατάθεση του οποίου είχε ξεκινήσει πριν δύο συνεδριάσεις στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Όπως έχει συμβεί και σε άλλες δικάσιμους, έτσι και σε αυτήν υπήρξαν εντάσεις και αντεγκλήσεις μεταξύ των δικηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας και συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για λίγη ώρα.

Στη σημερινή δικάσιμο ο αστυνομικός ρωτήθηκε από συνηγόρους σχετικά με το κίνητρο της επίθεσης, και συγκεκριμένα αν οι κατηγορούμενοι ήθελαν να αφαιρέσουν ζωή. Ο ίδιος απάντησε ότι «δεν μπορούμε να ξέρουμε για τον καθένα ξεχωριστά για ποιο λόγο συμμετείχαν», ωστόσο ανέφερε ότι οι δράστες δεν είχαν συγκεκριμένο στόχο. «Ήθελαν να επιτεθούν σε οποιονδήποτε οπαδό του Άρη». Σύμφωνα με τον αστυνομικό, οι δράστες ήθελαν να προκαλέσουν ζημιά και η ζημιά, όπως είπε, είναι μεγάλη. Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «σε μια επίθεση με μαχαίρια, λοστούς και αριθμητική υπεροχή, δεν υπάρχει δυνατότητα να επιβιώσει».

Οι ερωτήσεις συνεχίστηκαν σχετικά με την κίνηση των οχημάτων, τη θέση των κατηγορούμενων απαντώντας σχετικά και με το πόση ώρα εκτιμά ότι έλειπε ο κάθε κατηγορούμενος από το αυτοκίνητο στο οποίου μπήκε. Για έναν κατηγορούμενο ο μάρτυρας κατέθεσε μόνο ότι δεν έφτασε στο σημείο της επίθεσης, πρόκειται για τον 8ο κατηγορούμενο που, όπως είπε, παρά το γεγονός ότι κατέβηκε από το αυτοκίνητο που επέβαινε δεν έφτασε στο σημείο του εγκλήματος, χωρίς ωστόσο να οδηγείται σε κάποιο συμπέρασμα γιατί το έκανε αυτό.

Η συνήγορος του 9ου κατηγορούμενου ζήτησε από το δικαστήριο το οποίο δέχτηκε να προβληθεί ένα νέο βίντεο που αποτελεί προϊόν της συνένωσης των δυο βίντεο από κινητά που είναι στη δικογραφία με τον αστυνομικό να  μη δέχεται να μιλήσει επ’ αυτού καθώς θεωρεί ότι είναι προϊόν επεξεργασίας.

Ο αστυνομικός ανέφερε ακόμη ότι τα βίντεο δείχνουν μόνο μερικά δευτερόλεπτα από το τέλους του επεισοδίου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποδειχθεί από αυτά ποιοι και πόσοι χτύπησαν τον Άλκη και τους φίλους του.

Τέλος σχετικά με τον  κατηγορούμενο που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι ο μάρτυρας κλήθηκε να σχολιάσει την ιατροδικαστή εξέταση που ανέφερε ότι τα χτυπήματα στον Άλκη δεν φαίνεται να έχουν γίνει από δρεπάνι. Σύμφωνα με τον αστυνομικό, «δεν είναι ένα το χτύπημα που επέφερε τον θάνατο, υπήρχε χτύπημα στη μηριαία που ευθύνεται για τη μεγάλη αιμορραγία αλλά δε σημαίνει ότι θα γλίτωνε αν δεν υπήρχε αυτό». Σχετικά με το δρεπάνι ο ίδιος σημείωσε ότι οι φωτογραφίες δείχνουν σημείο με ένα τραύμα του Άλκη που μπορεί να προήλθε και από δρεπάνι. To δικαστήριο αναμένεται να λάβει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα χτυπήματα με την κατάθεση της ιατροδικαστή που αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες.

Στο δικαστήριο κατατέθηκε ακόμη αίτημα από συνηγόρους υπεράσπισης να κληθούν οι αστυνομικοί από το Τμήμα Αθλητικής Βίας που είχαν φτάσει επίσης στο σημείο της δολοφονίας αλλά δεν έχουν κληθεί μέχρι σήμερα με την πρόεδρο του δικαστηρίου να απαντάει ότι θα το κρίνει στη συνέχεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη με την εξέταση ενός άλλου αστυνομικού από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σε ιδιωτικό εργαστήριο παραχώρησαν μέρος του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου του Θεαγενείου

Έλληνας γεννιέσαι ή γίνεσαι; Η ρύθμιση Βορίδη και η εφαρμογή της