in , , ,

Δίκη δολοφονίας Άλκη Καμπανού: «Ένιωσα σαν να μπαίνω σε σφαγείο» δήλωσε ο αστυνομικός

Με τις μαρτυρίες δύο αστυνομικών της Άμεσης Δράσης συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στην πέμπτη δικάσιμο. Ο πρώτος ήταν ο αστυνομικός που πρόλαβε να δει τον Άλκη ζωντανό, δηλώνοντας πως αντίκρυσε μια εικόνα «σφαγείου» Ο δεύτερος αστυνομικός προέρχεται από το τμήμα Εγκλημάτων Κατά της Ζωής και περιέγραψε στο πως οδηγήθηκαν στη σύλληψη του πρώτου κατηγορούμενου.

Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που ήταν και ο πρώτος που αντίκρισε τον Άλκη και τον χτυπημένο φίλο του δήλωσε πως προσέγγισε το παρτέρι που βρίσκεται στην οδό Γαζή και αντίκρισε όρθιο έναν νεαρό, τον φίλο του Άλκη Καμπανού, μέσα στα αίματα. Αμέσως μετά γύρισε το βλέμμα του και αντίκρισε μέσα σε λίμνη αίματος τον Άλκη καθισμένο με την πλάτη στο παρτέρι.

«Ξεκίνησα να προσφέρω στον τραυματία τις πρώτες βοήθειες, είχε ελάχιστα τις αισθήσεις του. Μιλούσε και μας έδειξε την αιμορραγία. Μετά από ελάχιστα λεπτά ξεψύχησε. Δεν τα καταφέραμε, το παιδί ήταν βουτηγμένο στο αίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, προσθέτοντας ότι ένιωσε λες και έμπαινε μέσα σε σφαγείο. «Είναι σοκ να φεύγει ένα νεαρό παιδί στα χέρια σου» δήλωσε χαρακτηριστικά. Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, έχει βρεθεί σε πολλά περιστατικά οπαδικής βίας, ωστόσο δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά τέτοιας σφοδρότητας σκηνικό.

Στην κατάθεσή του ο δεύτερος αστυνομικός του τμήματος ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε στην οδό Γαζή μετά τη δολοφονική επίθεση μίλησε για τα ευρήματα της έρευνας που διεξάχθηκε στον τόπο του εγκλήματος αλλά και στα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές από βίντεο και μαρτυρίες, μέσω των οποίων οδηγήθηκαν στην ταυτοποίηση των 12 κατηγορούμενων.

«Τα πρώτα βασικά στοιχεία που βρήκαμε ήταν ότι υπήρχε πολύ αίμα και αιματηρά τυπώματα παπουτσιών. Βρέθηκε ένα δρεπάνι και ένα ξύλινο στειλιάρι στο τέλος της οδού Γαζή, στην τελευταία οικοδομή προς τη Σεφέρη. Έπειτα από υπόδειξη βρέθηκε στη Θέρμη πηγαίνοντας προς τα κοιμητήρια ένα μαχαίρι karambit, ένα σφυρί και κράνη», κατέθεσε μεταξύ άλλων ο μάρτυρας, ενώ αναφερόμενος στην φύση της επίθεσης έκανε λόγο για «καταδρομική επίθεση» και πρόσθεσε ότι «ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει, κατεβαίνουν σχεδόν ταυτόχρονα από τα οχήματα, επιτίθενται και ξαναγυρνούν, είναι μία πολύ γρήγορη επίθεση».

Σύμφωνα με τον αστυνομικό της ασφάλειας, δύο εκ των κατηγορούμενων έχουν κάνει παρόμοια επίθεση με οπαδικά κίνητρα στο παρελθόν, στην περιοχή του Πανοράματος. Ο αστυνομικός μίλησε και για τον τρόπο συλλογής πληροφοριών τόσο από οπαδούς που έχουν γνωστούς αστυνομικούς, αλλά και από το Αθλητικής Βίας σε σχέση με το λευκό Citroen. O αστυνομικός σημείωσε πως ο πρώτος συλληφθείς δεν έλεγε στην αρχή τίποτα ενώ στη συνέχεια είπε τα ονόματα όλων και σε ποια σημεία καθόταν στα αμάξι.

Η αστυνομία εξήγαγε πληροφορίες μέσα από τα τηλέφωνα τους και την άρση του απορρήτου, όπως το δρομολόγιο που ακολούθησαν, οι σχέσεις των κατηγορουμένων ενώ το DNA που βρέθηκε στις θέσεις δίνει σε συνδυασμό με άλλα βίντεο το βαθμό συμμετοχής που έχουν αλλά και τη σειρά που έφτασαν στα αυτοκίνητα μετά την επίθεση. Αξιοσημείωτη είναι η απουσία κατάθεσης των αστυνομικών του Τμήματος Αθλητικής Βίας στη δικογραφία, παρά το γεγονός ότι έφτασαν πρώτοι μετά την Άμεση Δράση στο σημείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου ΥΠΠΟ Βορείου Ελλάδος ενάντια στην μετατροπή των μουσείων σε Ν.Π.Δ.Δ.

Παραιτήθηκαν οι καθηγητές/τριες του ΚΘΒΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους σπουδαστές-στριες και τους καθηγητές-τριες του Εθνικού Θεάτρου