in , , , ,

Εκδήλωση από το Bios Coop στα πλαίσια εβδομάδας δράσεων για τη Γυναίκα

Eκδήλωση που θα προβληθεί από τη σελίδα του alterthess αλλά και από τη σελίδα του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Bios Coop στο facebook, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 10 Μαρτίου, στις 20.00. Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια της εβδομάδας δράσεων που έχει ανακοινώσει ο Συνεταιρισμός «για τη Γυναίκα που συνεταιρίζεται, τη Γυναίκα που εργάζεται, τη Γυναίκα που καταγγέλλει τις διακρίσεις και τις κακοποιητικές συμπεριφορές, τη Γυναίκα που οραματίζεται ένα καλύτερο αύριο για όλες και για όλους!».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Άσπα Παπαφιλίππου (πρόεδρος ΔΣ του Βίος Coop) για τη θέση της γυναίκας στη σημερινή ελληνική κοινωνία, η Αθανασία Νούνη (νοσηλεύτρια στο Ιπποκράτειο) για τη σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα, ο Λεωνίδας Οικονομάκης (διδάκτωρ κοινωνικών και πολιτικών επιστημών) για τη θέση της γυναίκας στις κοινότητες των Ζαπατίστας στην Τσιάπας του Μεξικό, ο Μάνος Παπαδάκης (σκηνοθέτης) ο οποίος θα παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ «Το Παγόβουνο», και ο Θεολόγος Βλάχος (κοινωνικός λειτουργός) που θα παρουσιάσει τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του ΕΚΚΑ.

Παράλληλα, θα υπάρξουν σύντομες παρουσιάσεις των πέντε γυναικείων συνεταιρισμών που συνεργαζόμαστε, ενώ τη συζήτηση θα τη συντονίζει η Γιώτα Παππά (μέλος του ΔΣ του Βίος Coop).

Είναι χαρά και τιμή μας, το ότι θα προβληθεί και από τη δική μας σελίδα μία τέτοια εκδήλωση, μέσα σε μία τέτοια περίοδο και μάλιστα από έναν συνεταιρισμό, που μία ακόμη φορά τολμάει να πάρει θέση απέναντι σε κοινωνικά προβλήματα.

Αναδημοσιεύουμε λοιπόν από την ιστοσελίδα του Βίος Coop:

«Με αφορμή τη Διεθνή Μέρα της Γυναίκας διοργανώνουμε βδομάδα δράσεων για να τιμήσουμε τη Γυναίκα που συνεταιρίζεται, τη Γυναίκα που εργάζεται, τη Γυναίκα που καταγγέλλει τις διακρίσεις και τις κακοποιητικές συμπεριφορές, τη Γυναίκα που οραματίζεται ένα καλύτερο αύριο για όλες και για όλους!

Για εμάς η Διεθνής Μέρα της Γυναίκας είναι, μεν, μια αφορμή για να αναδείξουμε το γυναικείο ζήτημα, αλλά προσπαθούμε μέσα σ’ όλη τη χρονιά να στηρίζουμε και να ενισχύουμε τη θέση των γυναικών εντός κι εκτός του συνεταιρισμού μας.

Στη νέα σύνθεση των οργάνων του συνεταιρισμού μας υπάρχει ίση αντιπροσώπευση ανδρών-γυναικών στις εκλεγμένες θέσεις. Πιο συγκεκριμένα, απ’ τα εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα τέσσερα είναι γυναίκες, ενώ απ’ τα πέντε μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου, τα τρία είναι γυναίκες, ενώ και στα δύο όργανα υπάρχει γυναίκα πρόεδρος[i].

Στις δράσεις που έχουμε προς ενίσχυση της θέσης της Γυναίκας, πρέπει να συνυπολογίσουμε και τη συνεργασία (κι αλληλοϋποστήριξη, βέβαια) που υπάρχει από την αρχή της λειτουργίας του καταστήματός μας με πέντε τοπικούς γυναικείους συνεταιρισμούς[ii].

Τη βδομάδα 8-13 Μάρτη, λοιπόν, θα έχουμε μια σειρά από δράσεις για να συμβάλλουμε θετικά στη συζήτηση για τη θέση της Γυναίκας στο σήμερα.

5% έκπτωση στα προϊόντα των γυναικείων συνεταιρισμών
Για όλη τη βδομάδα 8-13 Μάρτη προσφέρουμε 5% έκπτωση σε όλα τα προϊόντα των γυναικείων συνεταιρισμών, γιατί οι καταναλωτικές μας επιλογές έχουν δύναμη!

Καλάθι αλληλεγγύης για τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του ΕΚΚΑ

Παράλληλα, αυτήν την περίοδο στο κατάστημά μας έχουμε καλάθι αλληλεγγύης προς ενίσχυση του Ξενώνα Γυναικών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ).

Αναρτήσεις

Οι αναρτήσεις μας αυτήν τη βδομάδα θα έχουν αναφορά τη Γυναίκα. Θα αναρτήσουμε κείμενα γυναικών, που είναι μέλη του Βίος Coop, παρουσιάσεις για τους γυναικείους συνεταιρισμούς, όπως επίσης και το ντοκιμαντέρ για τον σεξισμό και την έμφυλη βία στην ελληνική κοινωνία «Το Παγόβουνο» του Μάνου Παπαδάκη.

Διαδικτυακή εκδήλωση

Οι δράσεις μας θα κορυφωθούν με μια εκδήλωση την Τετάρτη 10 Μάρτη στις 20:00, μέσω zoom και θα προβληθεί live από τη σελίδα μας στο facebook. Το πάνελ θα απαρτίζεται από:

• την Άσπα Παπαφιλίππου (πρόεδρος ΔΣ του Βίος Coop): η θέση της γυναίκας στη σημερινή ελληνική κοινωνία,

• την Αθανασία Νούνη (νοσηλεύτρια στο Ιπποκράτειο): η σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα,

• τον Λεωνίδα Οικονομάκη (διδάκτωρ κοινωνικών και πολιτικών επιστημών): η θέση της γυναίκας στις κοινότητες των Ζαπατίστας στην Τσιάπας του Μεξικό,

• τον Μάνο Παπαδάκη (σκηνοθέτης): παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Το Παγόβουνο», και

• τον Θεολόγο Βλάχο (κοινωνικός λειτουργός): παρουσίαση του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του ΕΚΚΑ.

Επίσης, θα υπάρξουν σύντομες παρουσιάσεις των πέντε γυναικείων συνεταιρισμών που συνεργαζόμαστε, ενώ τη συζήτηση θα τη συντονίζει η Γιώτα Παππά (μέλος του ΔΣ του Βίος Coop).

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς όλες/ους και μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω:
– Ζoom, στον σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/81229793545-FB
– live από την σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/bioscoop.gr»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Μη καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή» – Μαζική πορεία αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα στη Θεσσαλονίκη

Από το Βερολίνο ως τη Ν. Σμύρνη τραγουδάμε ενάντια στην καταστολή