Το Twitter μπλόκαρε τον λογαριασμό του Μιχαλολιάκου

Σε αναστολή έθεσε, το βράδυ της Παρασκευής, το Twitter τον λογαριασμό του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο Μιχαλολιάκος, ο οποίος παραμένει από την ημέρα που ανακοινώθηκε η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου κρυμμένος στο σπίτι του εμφανιζόταν λαλίστατος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Με φασιστικές και ρατσιστικές αναρτήσεις έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι παραμένει αμετανόητος για τις ιδέες του παρότι ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά μέσω του δικηγόρου του. Πρόκειται γι’ αυτά του σύννομου βίου του, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Την Παρασκευή, δε, o συνήγορός του στράφηκε με άθλιο τρόπο κατά των χιλιάδων πολιτών που συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο την Τετάρτη το πρωί ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα φορέων και κομμάτων να απαιτήσουν την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και την φυλάκισή τους για τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «ξυπόλητους Έλληνες που βρέθηκαν έξω και φωνάζανε».

Μετά από όλα αυτά και τα συνεχείς εμπρηστικές αναρτήσεις του «φύρερ», το Twitter «κατέβασε» τον λογαριασμό του με την αιτιολογία ότι παραβιάζει τους κανόνες λειτουργίας. «Τo Τwitter θέτει σε αναστολή λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες του Twitter» αναφέρει χαρακτηριστικά.