Στη δημοσιότητα οι ηχογραφήσεις του Γ. Βαρουφάκη από τα Eurogroup του 2015

Στη δημοσιοποίηση των ηχογραφήσεων των κρίσιμων συνεδριάσεων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης από την περίοδο του 2015 προχωρά ο Γιάνης Βαρουφάκης και το κόμμα του, ΜέΡΑ25.

Η δημοσίευση των ηχητικών αρχείων συνοδεύεται από πλήρη απομαγνητοφώνηση στα αγγλικά και από την αντίστοιχη ελληνική μετάφραση στον ιστότοπο euroleaks.mera25.gr.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΜέΡΑ25:

«Γιατί Euroleaks; Γιατί δημοσιοποιούμε τις ηχογραφήσεις των Eurogroups του 2015;

Γιατί χωρίς διαφάνεια, χωρίς πρακτικά των συνεδριάσεων που παίρνουν αποφάσεις για τις ζωές των πολιτών, δεν υπάρχει Δημοκρατία. Χωρίς διαφάνεια, το μόνο που επικρατεί είναι το δίκαιο του ισχυρού.

Τι θα ακούσετε σε αυτά τα ηχογραφημένα ντοκουμέντα;

Καταρχάς θα μπορέσετε μόνοι σας να κρίνετε ποιοι ήταν διαλλακτικοί, διπλωματικοί, καλά προετοιμασμένοι, ευγενείς και έτοιμοι για έναν έντιμο ευρωπαϊκό συμβιβασμό και ποιοι ήταν κυνικοί και απαιτούσαν την άμεση συνθηκολόγηση της χώρας μας.

Γιατί σήμερα;

Επειδή τα μνημονιακά κόμματα εργαλειοποιούν τα ψεύδη που λεγόντουσαν τότε, ώστε σήμερα να περνάνε νομοσχέδια όπως ο “Ηρακλής”, όπως το ασφαλιστικό, όπως ένα φορολογικό που καταδικάζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως τα εργασιακά.

Η δημοσιοποίηση των συνομιλιών αυτών δεν είναι μόνο ηθική, αλλά και αποτελεί εθνικό και ευρωπαϊκό καθήκον. Είναι το μόνο που μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης των Ελλήνων, αλλά και των Ευρωπαίων γενικότερα.

Το ΜέΡΑ25 και το DiEM25 στηρίζουν τον αγώνα για δημοκρατία και διαφάνεια δίνοντας στην δημοσιότητα τα #Euroleaks στις 14 Μαρτίου.

euroleaks.mera25.gr».

Δείτε τη σχετική δήλωση on camera του Γ. Βαροφάκη: