Σε κινητοποιήσεις καλούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πατησίων

"Όχι" στο κλείσιμο των νοσοκομείων

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα κλεισίματα νοσοκομείων και τις διαθεσιμότητας καλούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Πατησίων την Τετάρτη το πρωί στο Υπουργείο Υγείας και το απόγευμα στο Νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία και ζητούν από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΟΕΝΓΕ να κλιμακώσουν περαιτέρων τον αγώνα σε απεργίες διαρκείας.

"Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» στις 22/7/13, μετά τις εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας για αλλαγή χρήσης (δηλαδή κλείσιμο) νοσοκομείων και διαθεσιμότητας των εργαζομένων τους και τον καταιγισμό δημοσιεύσεων για κλείσιμο και του Γ.Ν.Α. «Πατησίων», αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Καταγγέλλουμε την νέα επιχείρηση κλεισίματος του Γ.Ν.Α. «Πατησίων» μαζί με άλλα νοσοκομεία, καθώς και τα σχέδια για διαθεσιμότητες εργαζομένων του ΕΣΥ που θα οδηγήσουν σε απολύσεις, όπως ζητά η τρόικα.

2. Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία και την πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα κλεισίματα νοσοκομείων και τις διαθεσιμότητες, την Τετάρτη 24/7/2013 στις 11π.μ. στο Υπουργείο Υγείας. Ζητάμε από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΟΕΝΓΕ να κλιμακώσουν περαιτέρω τον αγώνα με απεργίες διαρκείας.

3. Καλούμε εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 31/7/2013 στις 18:30 στο Νοσοκομείο.

4. Ζητάμε ιδιαίτερα από τους κατοίκους της γειτονιάς να στηρίξουν όπως πάντα τον αγώνα μας. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ώστε να εξετάζονται δωρεάν στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας και ζητάμε από την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ την συμπαράστασή τους." αναφέρει στην ανακοίνωσή του το σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν.Α. Πατησίων.