ΠΑΜΕ για την πρόσκληση Γκουαϊδό: Ανεπιθύμητη η «μαριονέτα» των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Καταγγελία δημοσίευσε το ΠΑΜΕ με αφορμή την πρόσκληση της κυβέρνησης και του Δημάρχου Κ. Μπακογιάννη προς τον επίδοξο πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό, ενόψει του «Δημοκρατικού Φόρουμ της Αθήνας», που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον Κ. Μπακογιάννη για την προκλητική στάση του να προσκαλέσει τον «αχυράνθρωπο» των ΗΠΑ και «επίδοξο-αποτυχημένο, δικτάτορα» ενάντια στην δημοκρατικά εκλεγμένη και κοινωνικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση της Βενεζουέλας σε θεσμό που φέρνει το όνομα «Δημοκρατικό Φόρουμ», ενώ πυρά εξαπολύει και κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία από κοινού με άλλα κράτη-συμμάχους των ΗΠΑ αναγνωρίζουν τις απόπειρες του Γκουαϊδό να πάρει πραξικοπηματικά την εξουσία.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την Κυβέρνηση της ΝΔ και τον Δήμαρχο της Αθήνας που δίνουν βήμα στην Ελλάδα στην «μαριονέτα» των ΗΠΑ, τον επίδοξο-αποτυχημένο, δικτάτορα της Βενεζουέλας Γκουαϊδό.

Ο Γκουαϊδό, ένας αχυράνθρωπος του ιμπεριαλισμού, που έχει αναγνωριστεί από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, όπως και από την Κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά έχει αποκηρυχτεί από τον ίδιο τον λαό της Βενεζουέλας. Και όμως αυτή η καρικατούρα βρίσκεται προσκεκλημένος του Δημάρχου της Αθήνας και φιγουράρει δίπλα στον Πρωθυπουργό στο ονομαζόμενο “Δημοκρατικό Φόρουμ της Αθήνας”, που θα γίνει διαδικτυακά  στις 30 Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι εκτός των αποτυχημένων προσπαθειών του να πάρει την εξουσία πραξικοπηματικά, ο συγκεκριμένος κύριος έχει καταγγελθεί από τους στενότερους πρώην συνεργάτες του ότι χρηματοδοτείται από διάφορες «οικονομικές βοήθειες» που στέλνουν οι ΗΠΑ και λοιποί για την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας. Ενώ επίσης, αγαπά να φωτογραφίζεται με ναρκοβαρόνους της Κολομβίας, παραστρατιωτικούς και άλλες εγκληματικές ομάδες. Αυτόν τον γελωτοποιό να τον κάνει διαδικτυακή βόλτα ο Δήμαρχος στον Μεγάλο Περίπατο για να του δείξει τις κάμπιες που τρώνε τους ξεραμένους φοίνικες που φύτεψε!

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Δημάρχου Αθήνας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Βενεζουέλας και στις συνδικαλιστικές του οργανώσεις στον αγώνα τους για το δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον του χωρίς ξένες επεμβάσεις.