Νεκρό προσφυγόπουλο από την φωτιά στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας

Update: Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ένα νεκρό παιδί ηλικίας έξι ετών εντοπίστηκε νεκρό σε καμένο κοντέινερ μετά τη φωτιά που ξέσπασε στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας και έχει τεθεί υπό έλεγχο. 

 

Νεκρό #εντοπίστηκε ανήλικο άτομο κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς εντός του ΚΥΤ Μόριας Λέσβου. Στο συμβάν επιχείρησαν 13 #πυροσβέστες με 5 οχήματα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) March 16, 2020

Μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ πριν από λίγο ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης στο ΚΥΤ της Λέσβου Ευάγγελος Βάσης επιβεβαίωσε το γεγονός σημειώνοντας πως «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολή εδώ, κάηκε ένα κοντέινερ κατοικία και δυο διπλανά ξύλινα παραπήγματα. Δε γνωρίζουμε την αιτία της φωτιάς αυτή τη στιγμή» .

Νωρίτερα μεγάλη φωτιά  ξέπασε το μεσημέρι της Δευτέρας  (1:30) και κατέκαψε τμήμα του καταυλισμού μέσα στο κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο πάνω τμήμα του ΚΥΤ όπου διαμένουν κυρίως Αφρικανοί.

Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δυσχεραίνει ο συνωστισμός στην περιοχή. «Δε χωράνε να περάσουν τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα» έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος του ΚΥΤ πριν λίγη ώρα.

Πηγή: stonisi.gr