«Καμένες καρδιές»-Καθιστική διαμαρτυρία από γυναίκες στη Μόρια

Κρατώντας χαρτόνια πάνω στα οποία γράφει «Scorched hearts» («καμένες καρδιές») περίπου 200 γυναίκες που αιτούνται άσυλο πραγματοποίησαν τη Δευτέρα καθιστική διαμαρτυρία στο δρόμο, 300 μέτρα από την είσοδο του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας έχοντας κλείσει την πρόσβαση σε αυτό.

Όπως αναφέρει το stonisi.gr οι γυναίκες διαδηλώνουν διεκδικώντας να φύγουν από τη Μόρια, και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε εκπρόσωπος τους μιλώντας στο «Ν» «ασφάλεια και δικαιοσύνη. Να μάθουμε πόσοι είναι οι νεκροί στον καταυλισμό». Δυνάμεις  της Αστυνομίας έκλεισαν το δρόμο εμποδίζοντας τις γυναίκες να συνεχίσουν την πορεία τους προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Nα σημειωθεί ότι η 49χρονη που έχασε τη ζωή της στις φωτιές της Κυριακής ονομάζεται Faride Tajik. Σύμφωνα με τοπικά μέσα η 16χρονη κόρη της λαμβάνει ψυχολογική στήριξη στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέλαβε τη φροντίδα τόσο της 16χρονης όσο και της οικογένειάς της (τη θεία της και τον σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά που συγκατοικούσαν στο κοντέινερ) και τους μετέφερε σε διαμέρισμα της ΑΜΚΕ- Ηλιακτίδα.