in ,

13.000 καρέκλες για τη Μόρια έξω από την γερμανική Βουλή

13.000 καρέκλες για τη Μόρια έξω από την γερμανική Βουλή

Το κίνημα Seebrücke, που διεκδικεί ασφαλείς δρόμους διαφυγής και αποποινικοποίηση της θαλάσσιας διάσωσης, τοποθέτησε 13.000 καρέκλες- όσοι είναι και οι πρόσφυγες στη Μόρια- μπροστά στη γερμανική Βουλή.

Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση η οποία σκοπό έχει να εκφράσει τη διαμαρτυρία του κινήματος για τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες ζουν χιλιάδες πρόσφυγες στη Μόρια της Λέσβου.

Με σύνθημα «Έχουμε χώρο» οι ακτιβιστές ζητούν από την γερμανική κυβέρνηση να δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες και να εκκενωθεί ο καταυλισμός.

Αφορμή για τη διαμαρτυρία στάθηκε ο εντοπισμός κρουσμάτων κορονοϊού στο κέντρο, κάτι που υπενθύμισε τον συνωστισμό που επικρατεί εκεί καθώς και την αδυναμία να τηρηθούν οποιαδήποτε μέτρα προστασίας από τον ιό.

Τα κρούσματα στο ΚΥΤ της Μόριας ανέρχονται σε 17 και όσοι πρόσφυγες διαπιστώνονται θετικοί στον ιό τίθενται σε απομόνωση σε ειδικό χώρο στο ΚΥΤ.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα κρούσματα σε δομές προσφύγων για να προωθήσει τα σχέδιά της για κλειστά κέντρα. Η Μόρια, το Σχιστό, ο Ελαιώνας και η Μαλακάσα έχουν τεθεί εδώ και μέρες σε υγειονομικό αποκλεισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο Μεγάλος Αδερφός από τις αδερφές μας θα το βρει. Της Λουκίας Αργυριάδου

Στις φλόγες η Μόρια- Εφιαλτική νύχτα για 12.000 πρόσφυγες