Απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών ο διάσημος βρετανός ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς, αφού προσβλήθηκε από πνευμονία, ανακοίνωσε η οικογένειά του μέσω του ατζέντη του.
«Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του αγαπημένου μας Μπομπ. Ο Μπομπ έφυγε ειρηνικά χθες τη νύχτα ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο έχοντας γύρω του την οικογένειά του, έπειτα από μια κρίση πνευμονίας», αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε εκ μέρους της συζύγου του, Λίντας, και των παιδιών του, Άλεξ, Σάρα, Ρόζα και Τζακ.
Ο Μπομπ Χόσκινς, παγκοσμίως γνωστός για την ερμηνεία του στην ταινία «Ποιός παγίδευσε τον Ρότζερ Ράμπιτ», είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε δεκάδες ταινίες. Είχε τιμηθεί με το βρετανικό βραβείο Bafta και ήταν υποψήφιος για Όσκαρ το 1987 για το ρόλο του στην ταινία Μόνα Λίζα.
Ο λονδρέζος ηθοποιός, ο οποίος στη δεκαετία του 1980 είχε παίξει σε πολλές γκανγκστερικές ταινίες, πριν κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ, είχε αποσυρθεί το 2012 αφού διαγνώσθηκε πως πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον.
Ο τελευταίος ρόλος του, το 2012, ήταν ενός από τους επτά νάνους στην ταινία «Η Χιονάτη και ο κυνηγός», δίπλα στην αμερικανίδα ηθοποιό Κρίστεν Στιούαρτ.
Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, BBC
