in

Ανάμεσα Στους Κώδικες

Εκδήλωση-Συζήτηση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης

Βρισκόμαστε και συζητάμε για τα όρια και τα αδιέξοδα για τους/τις μετανάστ(ρι)ες από το νομικό πλαίσιο του κώδικα ιθαγένειας και του κώδικα μετανάστευσης – εκδοχές της μεταναστευτικής αυτοοργάνωσης μιας “2ης γενιάς” που κοντεύει να γίνει 3η.

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση για τα όρια και τα αδιέξοδα του κώδικα ιθαγένειας και του κώδικα μετανάστευσης το Σάββατο 13 Μαΐου στο Στέκι Μεταναστών/Κοινωνικό Κέντρο στις 7 μ.μ.

Θα συνδράμουν με τις εισηγήσεις τους οι:

– Βαλμπόνα Χυστούνα από τον Σύλλογο Αλβανών Μεταναστών “Μητέρα Τερέζα” για την ταλαιπωρία γενιών ολόκληρων ανθρώπων στην κτήση ιθαγένειας και το πώς αυτό οδηγεί σε έναν παρατεταμένο αποκλεισμό από πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, για το πώς ο όρος “2η γενιά μεταναστών” δεν ήταν ποτέ τόσο αθώος, αλλά περιείχε από την αρχή μια σκοπιμότητα διάκρισης κι αποκλεισμού.
– Ιωάννα Λίλα από την Πρωτοβουλία Αλβανών Μεταναστών και Αλληλέγγυων από την Αθήνα, για την ιθαγένεια, τα ζητήματα της εργασίας και των συντάξεων και τις νέες εκδοχές (αυτο)οργάνωσης των μεταναστ(ρι)ών ως νέα διακριτή κοινωνική κατηγορία.
– Αθηνά Καλογρίδη, δικηγόρο, για τους κώδικες καθ’ αυτούς, ποιες αλλαγές έχουν περάσει στο νέο νομικό πλαίσιο και τι σημαίνει για την καθημερινότητα και τη δυνατότητα νόμιμης κατοικίας κι εργασίας για τους μετανάστες και τις μετανάστριες.

Θα υπάρξουν επιπλέον παρεμβάσεις από μεταναστευτικούς συλλόγους και συντρόφισσες που θα φωτίσουν επιμέρους και πιο ειδικά ζητήματα για τη μεταναστευτική συνθήκη όσον αφορά στα δικαιώματα, την εργασία, τον θεσμικό ρατσισμό κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Θεατρική παράσταση: 50 χρόνια Eurovision-Μια στάλα ιστορίας

Πιέσεις εργοδοτών στους εργαζόμενους ενόψει των εκλογών καταγγέλλει το ΕΚΘ