Χημικά και καταστολή η απάντηση στα κινήματα κατά των πλειστηριασμών

To παρών έδωσαν για άλλη μια φορά εξώ από τα συμβολαιογραφικά γραφεία στο κέντρο της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών. Έντονη η παρουσία της αστυνομίας με σκηνικά καταστολής να λαμβάνουν χώρα ξανά, ενώ σημειώθηκαν και τραυματισμοί. Καταγγελίες από ΛΑΕ και ΠΑΜΕ για μετατροπή των συμβολαιογραφείων σε φρούρια από τον αστυνομικό κλοιό.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών έδωσαν για άλλη μια συνεχόμενη βδομάδα το παρών, ενώ έντονη ήταν και η παρουσία της αστυνομίας με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν μετατρέψει σε φρούρια τα συμβολαιογραφικά γραφεία.

Συγκεκριμένα, μέλη της ΛΑΕ που πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας σε συμβολαιογραφείο στην οδό Καποδιστρίου 18, στο κέντρο της Αθήνας, καταγγέλλουν ότι  δέχτηκαν «άγρια, ωμή και απρόκλητη επίθεση με βροχή χημικών, γκλομπ, ακόμα και με μπουκάλια».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα iskra.gr τα ΜΑΤ αφού ξεκίνησαν να σπρώχνουν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη καθώς και τους υπόλοιπους διαδηλωτές να κατέβουν από το πεζοδρόμιο μπροστά από το συμβολαιογραφείο, άρχισαν να χτυπούν με γκλομπ και ασπίδες ενώ δεν άργησαν να κάνουν και ρίψη χημικών, ενώ σημειώθηκαν τρεις τραυματισμοί.

Με δηλώσεις του ο Παν. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει πολιτικούς εγκληματίες τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης Τσίπρα, Κοντονή και Τόσκα, υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα «βιώνει σκοτεινά χρόνια κατοχής και αποικιοκρατίας» και χαρακτηρίζει «ντροπή το γεγονός, ότι ακόμα και σε ώρα εθνικών απειλών, κυβερνώντες, τράπεζες και κυκλώματα και κερδοσκοπίας βρίσκουν την ευκαιρία και δεν διστάζουν ακόμα και τώρα να αρπάζουν τα σπίτια και τις περιουσίες του λαού». Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις για να προχωρήσουν χρειάζονται νεκρούς. Γι’ αυτό δεν θα περάσουν».

Κινητοποιήσεις ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με συνθήματα «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος» και «Είσαστε τσιράκια των τραπεζιτών, αρπάζετε τα σπίτια των εργατών» μέλη του ΠΑΜΕ καθώς και Λαϊκές Επιτροπές πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά των πλειστηριασμών, έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία.

Όπως αναφέρει το 902.gr, οι εργαζόμενοι στο κτήριο στην οδό Σταδίου 39 κατήγγειλαν την έντονη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ενώ είχε κλειδωθεί η πόρτα της εισόδου με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να βγουν ή να μπουν σε αυτό.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Ίωνος Δραγούμη στο κέντρο της πόλης, όπου διενεργούνταν πλειστηριασμοί, όπως μιας πρώτης κατοικίας χαμηλοσυνταξιούχου στην Καλαμαριά και μιας αποθήκης επαγγελματικού χώρου στον Εύοσμο. Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με άνδρες των ΜΑΤ, ενώ τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής. 

Πληροφορίες: thepressproject.gr