Αντιφασιστική πορεία - καταγγελία για τη Χρυσή Αυγή

Δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής -εμποδίστηκαν από τις κλούβες των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένες στη λεωφόρο Μεσογείων- όσοι συμμετείχαν σήμερα (Σάββατο) το μεσημέρι, στην αντιφασιστική πορεία που διοργάνωσαν αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι, στην Αθήνα.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 24χρονου φοιτητή Αλέξη Λάζαρη από μέλη της Χρυσής Αυγής, την περασμένη εβδομάδα στη συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Παρούσες στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο η μητέρα του Αλέξη και η πάντα παρούσα στη δίκη Μάγδα Φύσσα.

Κεντρικό αίτημα-σύνθημα των διαδηλωτών ήταν «να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής». Παράλληλα, υπήρξαν πανό και συνθήματα υπέρ των προσφύγων και κατά μίας Ευρώπης - φρούριο. 

Στο συλλαλητήριο είχαν καλέσει ο ίδιος ο παθών και η μητέρα του Μαρία Κασκαρίκα, καθώς επίσης και οι: ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωµένοι Ενάντια στο Ρατσισµό και τη Φασιστική Απειλή, Συντονισµός σωµατείων, συλλογικοτήτων φορέων Αµπελοκήπων-Γκύζη-Πολυγώνου, Σύλλογος Εργαζόµενων Νοσοκοµείου Άγιος Σάββας, Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε., Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη Πολυγώνου, Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισµό 7ου Διαµερίσµατος, ΣΥΠΡΟΜΕ-Συντονισμός για το Προσφυγικό Μεταναστευτικό.

Πηγή: efsyn.gr

Photo Credit: Eurokinissi