5ο Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας: Κάλεσμα για συγγραφή παραμυθιών και για φωτογραφίες με θέμα «Γυναίκες με Τρίχες»

Σε δύο ανοιχτά καλέσματα έχει προχωρήσει η ομάδα που διοργανώνει το  5ο Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας στη Θεσσαλονίκη, και καλεί σε συγγραφή παραμυθιών, έξω από τα συνηθισμένα έμφυλα στερεότυπα. Παράλληλα κάνει κάλεσμα  σε γυναίκες με τρίχες να φωτογραφηθούν, είτε από τις ίδιες, είτε από άλλ@. «Για να μπορεί η καθεμιά να επιλέγει πώς θα είναι γυναίκα, πώς θα είναι όμορφη, και να νιώθει όμορφη με ό,τι κι αν επιλέξει, ή να φαίνεται «άσχημη» κι αυτή να είναι η ομορφιά της» όπως σημειώνεται στο κάλεσμα.

Τα δύο καλέσματα του 5ου Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας:

Κάλεσμα για συγγραφή Παραμυθιών

Το 5ο Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας έρχεται και θέλουμε να ασχοληθούμε με ένα αγαπητό θέμα μικρών και μεγάλων που μας έχει επηρεάσει πολύ, τα παραμύθια! Πιστεύουμε ότι οι αφηγήσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και μας έχουν διαμορφώσει από πολύ μικρή ηλικία. Γι’ αυτό, θα θέλαμε αναζητήσουμε δικές μας εκδοχές παραμυθιών, έξω από τα συνηθισμένα έμφυλα στερεότυπα.

Πριγκίπισσες σε κίνδυνο και πρίγκηπες σωτήρες έχουμε πολλούς. Ας αναλάβουν τώρα δράση ηρωίδες μαχήτριες, πρίγκηπες στην κουζίνα, νεράιδες queer και μάγισσες λεσβίες! Και ό,τι άλλο θελήσουμε να γεννηθεί στους κόσμους της ανεξερεύνητης φαντασίας μας!

Γράψε το δικό σου παραμύθι, όπως εσύ το φαντάζεσαι, και στείλ’ το μας από τις 4/4/2017 έως και τις 23/4/2017 στο mail του φεστιβάλ: sexualityfestival@hotmail.gr

Το παραμύθι μπορεί να έχει όποια μορφή θέλεις.

Τις μέρες του φεστιβάλ 5-7 Μαϊου 2017 θα γίνει συνάντηση ανάγνωσης παραμυθιών που θα γραφτούν.

Ανυπομονούμε!

Η ομάδα διοργάνωσης του 5ου Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας

Κάλεσμα για έκθεση Φωτογραφίας "Γυναίκες με Τρίχες"

Γεννήθηκε με το βελούδινο δέρμα του μωρού. Άτριχο, καθαρό.

Ξαφνικά, στα 12, μικρές τριχούλες άρχισαν να εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος.

Στα 14, αν λίγο φαινόταν το γυμνό πόδι, φρόντιζε αμέσως να το κρύβει. Τα μάτια των άλλων την έκαναν να νιώθει αντιαισθητική. Τα χέρια της περιόριζε να μη σηκώνει ψηλά. Τα μάτια των άλλων την έκαναν να νιώθει αηδιαστική. Κι όταν τους μιλούσε σε κοντινή απόσταση έβλεπε τα μάτια των άλλων να σταματούν στα σημεία γύρω από το στόμα της. Τα μάτια των άλλων την έκαναν να νιώθει άσχημη.

Στα 16, άρχισε να βγάζει τις τρίχες κι απ’ το αιδοίο της, για να νιώθει πιο όμορφη και πιο καθαρή.

Στα 17 της, ενώ ο φίλος στο διπλανό θρανίο φαινόταν όλο και πιο άντρας όσο οι τρίχες πύκνωναν στο σώμα του, για αυτήν, η αφαίρεση κάθε τρίχας από το δικό της σώμα ήταν απαραίτητο στοιχείο της θηλυκότητάς της.

Τα μάτια των άλλων, τα μάτια τα δικά μας, έμαθαν μέσα από τις κυρίαρχες αναπαραστάσεις τι είναι η θηλυκότητα, τι είναι η ομορφιά. Τα μάτια θέλουμε να ανοιχτούν σε νέες εικόνες, σε άλλες διαστάσεις της θηλυκότητας και της ομορφιάς.

Για να διευρύνουμε λοιπόν τις αναπαραστάσεις μας, καλούμε γυναίκες με τρίχες να φωτογραφηθούν, είτε από τις ίδιες, είτε από άλλ@. Τρίχες σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, τρίχες που δε θα «έπρεπε» να υπάρχουν, τρίχες που αγαπάμε ή που προσπαθούμε να αγαπήσουμε.

Για να μπορεί η καθεμιά να επιλέγει πώς θα είναι γυναίκα, πώς θα είναι όμορφη, και να νιώθει όμορφη με ό,τι κι αν επιλέξει, ή να φαίνεται «άσχημη» κι αυτή να είναι η ομορφιά της.

Στείλτε μας τις φωτογραφίες σας με όνομα ή ψευδώνυμο στο mail του Φεστιβάλ Sexualityfestival@hotmail.gr από τις 4/4 έως και τις 29/4 για να παρουσιαστούν στη φωτογραφική έκθεση με θέμα «Γυναίκες με τρίχες» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας 5-7 Μαΐου στη ΣΘΕ.

*Οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν ανάλυση τουλάχιστον 300 dpi. Δεκτές και ασπρόμαυρες αλλά και έγχρωμες φωτογραφίες.

*Η ομάδα του Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας δε θα χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες πέρα από τη συγκεκριμένη έκθεση παρά μόνο μετά από άδεια των δημιουργών τους.

*Αν ο αριθμός των φωτογραφιών ξεπερνάει τις οικονομικές μας δυνατότητες, θα εκτυπώσουμε όσες μπορούμε.