in

Σκάνδαλο Predator: Νέα στοιχεία φέρνουν το Μαξίμου πιο κοντά στην υπόθεση των υποκλοπών

Νέα στοιχεία, που φέρνουν το Μαξίμου ακόμα πιο κοντά στο κακόβουλο λογισμικό Predator, με το οποίο παγιδεύτηκε το κινητό του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη και έγινε απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, φέρνει στο φως αποκαλυπτική έρευνα του Reporters United και της «ΕφΣυν».

Το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Πέμπτης 4/8 αποτελεί συνέχεια της έρευνας που στις 3 Ιουνίου αποκάλυψε ότι ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης μετά την τοποθέτησή του πρόλαβε να ιδρύσει εταιρεία, να αγοράσει άλλη έναντι 1.000 ευρώ και δύο χρόνια μετά να την πουλήσει 166.513 ευρώ, με τον αγοραστή να σχετίζεται μέσω των δικών του δραστηριοτήτων με προμήθειες του Δημοσίου και της ΕΥΠ. Σε εκείνο το δημοσίευμα ο Γρ. Δημητριάδης είχε απαντήσει με εξώδικο, αρνούμενος κάθε σχέση με την υπόθεση.

Ωστόσο σήμερα, Reporters United και «ΕφΣυν» αποκαλύπτουν ότι οι σχέσεις υπάρχουν και είναι στενές, σημειώνοντας ότι πρόσωπο-«κλειδί» στην υπόθεση είναι ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος, ο οποίος:

– Διετέλεσε αναπληρωτής διαχειριστής της Intellexa (της εταιρείας που εμπορεύεται το Predator) από τις 31 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Ιουνίου 2021. Ήταν παράλληλα εκπρόσωπος του υποκαταστήματος της Feroveno στην Ελλάδα, εταιρείας που επίσης ανήκει στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa, ως τον Νοέμβριο του 2021.

– Διετέλεσε σύμβουλος της Krikel το 2018, όπως αποκάλυψε το inside story, εταιρείας που σύμφωνα με το πόρισμα της Εθνικής Αρχικής Διαφάνειας (ΕΑΔ) συνήψε έξι απόρρητες συμβάσεις με το Δημόσιο την περίοδο 2018-2020.

Τα νέα ευρήματα της έρευνας φέρνουν Μπίτζιο με Δημητριάδη πιο κοντά, καθώς:

1. Ο Κωνσταντίνος Μπαζιώτης, άνθρωπος που πούλησε την Canalis στον κ. Δημητριάδη, εργαζόταν επί σειρά ετών σε δύο εταιρείες (Partagas & Όμιλο Libra) που σχετίζονταν άμεσα με τον Φέλιξ Μπίτζιο.

2. H Canalis που αγόρασε ο κ. Δημητριάδης είχε κοινή διεύθυνση και έδρα με την εταιρεία Ventus, όταν εκείνη ανήκε στον Παναγιώτη Μπίτζιο, αδερφό του Φέλιξ. Αυτή η διεύθυνση τυχαίνει να είναι και η διεύθυνση κατοικίας του Παναγιώτη Μπίτζιου. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες ιδρύθηκαν με επτά μέρες διαφορά.

3. H Canalis, την εποχή που ανήκε στον κ. Δημητριάδη, έκανε στον ΔΕΔΔΗΕ αίτηση για φωτοβολταϊκό, την ίδια μέρα με τη Ventus που ανήκε στον Παναγιώτη Μπίτζιο.

4. Η εταιρεία Ventus συνδέεται μέσω ενός μνημονίου συνεργασίας με την κυπριακή εταιρεία Layth Capital Ventures Limited, στην οποία, σύμφωνα με το Τμήμα Εφόρου της Κύπρου, ο Φέλιξ Μπίτζιος ήταν και είναι διευθυντής.

Ερωτηθείς για τα νέα ευρήματα της έρευνας ο Γρ. Δημητριάδης υποστήριξε ότι έχει δώσει ήδη απαντήσεις και έκανε λόγο για «προσπάθεια περαιτέρω διαστρέβλωσης της πραγματικότητας». «Η νόμιμη επενδυτική μου δραστηριότητα δεν συνδέεται με κανένα απολύτως παράνομο σκοπό, ούτε βέβαια και με συνδέει με περαιτέρω πρόσωπα, πλην αυτών με τα οποία συναλλάχθηκα» υποστήριξε. Ωστόσο, δεν έδωσε απάντηση αν γνωρίζει τον πρώην αναπληρωτή διαχειριστή της Intellexa του Predator Φέλιξ Μπίτζιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΟΑΣΘ: Αλλαγή προέδρου – Παραμονή της ίδιας πολιτικής υποβάθμισης των δημόσιων συγκοινωνιών

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων της e-food στη Θεσσαλονίκη