in

Σε άμεση συνεννόηση με το γραφείο του Πέτσα η εταιρεία που μοίρασε χρήμα στα media

Σε άμεση επικοινωνία με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Initiative Media Μιχάλη Γκάλγκο βρισκόταν η Ευαγγελία Γκόγκου, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

Η Initiative Media είναι η εταιρείας που ανέλαβε τις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς» και η σχέση της με την κυβέρνηση ελέγχεται κατά τη διαδικασία στην εξεταστική επιτροπή για τις «λίστες Πέτσα» και τον τρόπο που μοιράστηκαν τεράστια κονδύλια σε ΜΜΕ.

Την επικοινωνία αυτή πιστοποίησε ο ίδιος ο κ. Γκάλγκος στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή: «Εγώ προσωπικά επικοινωνούσα με την κυρία Γκόγκου που ήταν – αν δεν απατώμαι – διευθύντρια του γραφείου της Προεδρίας (σ.σ.: της Κυβέρνησης)», άσχετα αν δεν ήταν αυτή η ιδιότητά της τότε, αλλά διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Στέλιου Πέτσα.

Επ’ αυτού, το documentonews.gr δημοσιεύει το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με την απόσπαση της Ευαγγ. Γκόγκου από τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ενωσης και Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών «σε θέση Διευθύντριας στο Πολιτικό Γραφείο του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Στυλιανού Πέτσα», στις 29 Αυγούστου του 2019.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρώτη φορά που ο Μ. Γκάλγκος κατονόμασε την Ευαγγ. Γκόγκου ήταν κατά την εξέτασή του από τον εισηγητή του ΚΙΝΑΛ Γιώργο Καμίνη. Ο μάρτυρας περιέγραψε τον τρόπο που πραγματοποιούνταν οι συνεννοήσεις μεταξύ των δύο μερών, τονίζοντας ότι τα μηνύματα της Initiative είχαν ως παραλήπτη τη «διευθύντρια του γραφείου της Προεδρίας» και επ’ ουδενί τον Στ. Πέτσα. Ακολουθεί ο διάλογος, όπως αποτυπώθηκε στα πρακτικά:

ΚΑΜΙΝΗΣ: Τα έγγραφα αυτά, μάλλον η αλληλογραφία την οποία έχουμε ζητήσει και ακόμα δεν την έχουμε στα χέρια μας, είναι και ηλεκτρονική, από ό,τι κατάλαβα, ανταλλαγή e-mail.

ΓΚΑΛΓΚΟΣ: Διαδικτυακά κυρίως.

ΚΑΜΙΝΗΣ: Τι εννοείτε διαδικτυακά;

ΓΚΑΛΓΚΟΣ: Με teams. Με πλατφόρμες που μιλούσαμε. Διαδικτυακά.

ΚΑΜΙΝΗΣ: Εν πάση περιπτώσει, υπήρχε μια ανταλλαγή μηνυμάτων με την κυβέρνηση. Ωραία. Αυτά ήταν ανταλλαγή μηνυμάτων των επιτροπών ή και δικά σας με την αναθέτουσα αρχή, προσωπικά δικά σας;

ΓΚΑΛΓΚΟΣ: Προσωπικά δικά μου ελάχιστα…

ΚΑΜΙΝΗΣ: Τα οποία πού απευθύνονταν;

ΓΚΑΛΓΚΟΣ: Απευθύνονταν σε διάφορες διευκρινήσεις, τις οποίες ζητούσε η αναθέτουσα αρχή.

ΚΑΜΙΝΗΣ: Αυτό είναι το αντικείμενο. Πού απευθύνονταν; Σε ποιον;

ΓΚΑΛΓΚΟΣ: Κυρίως στην κ. Γκόγκου, η οποία ήταν διευθύντρια του Γραφείου της Προεδρίας, αν θυμάμαι καλά. Δεν ξέρω τον τίτλο της.

ΚΑΜΙΝΗΣ: Και δευτερευόντως; Είπατε «κυρίως». Δευτερευόντως πού;

ΓΚΑΛΓΚΟΣ: Αν ήταν θέμα μιντιακό, ήταν και οι άνθρωποι της επιτροπής.

ΚΑΜΙΝΗΣ: Μάλιστα. Οχι πάντως στον κ. Πέτσα.

ΓΚΑΛΓΚΟΣ: Οχι, όχι.

Μιλούσε μόνο με τη διευθύντρια του Πέτσα

Τη σκυτάλη πήρε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία εκμαίευσε από τον Μ. Γκάλγκο ότι η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Στ. Πέτσα ήταν ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο συνομιλούσε μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά και τηλεφώνου. Ακολουθεί η στιχομυθία:

ΤΖΑΚΡΗ: Από την πλευρά της αναθέτουσας αρχής με ποιους συζητούσατε;

ΓΚΑΛΓΚΟΣ: Υπήρχε ομάδα που παρακολουθούσε το έργο και από κάποιο σημείο και μετά, αν θυμάμαι καλά στις αρχές Μαΐου, με την επιτροπή παράδοσης του έργου.

ΤΖΑΚΡΗ: Να σας ρωτήσω: η ομάδα που παρακολουθούσε το έργο από ποιους απαρτίζεται; Να γνωρίζουμε τα ονόματά τους.

ΓΚΑΛΓΚΟΣ: Δεν τα γνωρίζω αυτήν τη στιγμή. Δεν μπορώ να σας πω. Εγώ προσωπικά επικοινωνούσα με την κ. Γκόγκου, που ήταν –αν δεν απατώμαι τον τίτλο της– διευθύντρια του γραφείου της Προεδρίας.

ΤΖΑΚΡΗ: Με ποιον τρόπο επικοινωνήσατε με την κ. Γκόγκου;

ΓΚΑΛΓΚΟΣ: Και με τηλεδιάσκεψη και τηλεφωνικά και με επιστολές όπου χρειάστηκε.

ΤΖΑΚΡΗ: Κοιτάξτε, εκτός από αυτή την επικοινωνία με την κ. Γκόγκου, με ποια άλλα πρόσωπα μιλούσατε από την Προεδρία της Κυβέρνησης;

ΓΚΑΛΓΚΟΣ: Προσωπικά εγώ με κανέναν.

ΤΖΑΚΡΗ: Με κανέναν; Δηλαδή από το γραφείο του υπουργού με κανέναν και τίποτε άλλο;

ΓΚΑΛΓΚΟΣ: Με κανέναν.

Πηγή: Thepressproject.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο Άνταμ Σμιθ στο Πεκίνο. Του Χρήστου Λάσκου

Η Πρωτοβουλία Ψ καταγγέλλει την επιστροφή στον εφιάλτη της Λέρου