in ,

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Προξενείο των ΗΠΑ: «Ο λαός της Κούβας δεν είναι μόνος»

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Προξενείο των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν αύριο, Σάββατο 13 Νοεμβρίου στις 12.00 ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη ενώπιον των νέων «αυθόρμητων αντικυβερνητικών» δράσέων και διαδηλώσεων που προετοιμάζονται μέσα στο έδαφος της Κούβας και αλλού, στο διάστημα από 12 – 15 Νοέμβρη 2021, με τις δύο οργανώσεις να σημειώνουν πως «ΗΠΑ, ΕΕ και οι διάφορες γνωστές και καλοπληρωμένες αντεπαναστατικές ομάδες στην Κούβα, συνεχίζουν την προβοκάτσια και την επιχείρηση επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της».

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος και η ΕΔΥΕΘ αναφέρουν πως στέκονται με αλληλεγγύη δίπλα στον λαό και την επανάσταση της Κούβας την ίδια στιγμή που «οι γύπες του διεθνούς ιμπεριαλισμού, οι πρωταθλητές της υποκρισίας ξαναχτυπούν και πάλι»:

«Σκοπός τους να διαμορφώσουν εικόνα αποσταθεροποίησης στο νησί, σε μια περίοδο που η Κούβα προσπαθεί να ανοίξει ξανά τον τουρισμό, έχοντας εξασφαλίσει επιτυχίες στην εμβολιαστική και φαρμακευτική κάλυψη του πληθυσμού για την προστασία από τον κορονοϊό. Επιδίωξή τους είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και των κατακτήσεων της κουβανικής επανάστασης. Εκμεταλλεύονται τις δυσκολίες και ελλείψεις του τελευταίου διαστήματος, οι οποίες όμως οφείλονται στον απάνθρωπο και εγκληματικό αποκλεισμό των ΗΠΑ και τα νέα πρόσθετα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Τραμπ και εφαρμόζει η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Το περασμένο καλοκαίρι έσπασαν τα μούτρα τους. Δεν τα κατάφεραν παρά τον τεράστιο καλοπληρωμένο προπαγανδιστικό μηχανισμό τους σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και διάφορες δήθεν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Διασπείραν ψεύτικες και παραπλανητικές «ειδήσεις», παραποιημένες εικόνες στα ΜΜΕ που παρουσίαζαν τις μαζικές διαδηλώσεις στήριξης του σοσιαλισμού με τις σημαίες της Κούβας και της Επανάστασης ως δήθεν αντικυβερνητικές, ενώ έφτασαν στο σημείο να δημοσιεύουν εικόνες από παλιές συγκεντρώσεις στην Αίγυπτο, την Αργεντινή, την Ισπανία ως δήθεν διαμαρτυρίες απελπισμένων πολιτών στην Κούβα!

Ο ίδιος ο κουβανικός λαός, στηριγμένος στο τεράστιο κύμα διεθνούς αλληλεγγύης από σωματεία, οργανώσεις και μια σειρά φορείς σε όλο τον κόσμο, και στην Ελλάδα, έβαλε φρένο στα σχέδια τους! Όσες κορώνες κι αν βγάζουν οι ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους για «ανθρώπινα δικαιώματα», όσα αντικουβανικά ψηφίσματα κι αν υιοθετήσει η ΕΕ, όση τέχνη κι αν επιστρατεύσουν στην προβοκάτσια τους, ματαιοπονούν.

Οι λαοί έχουν πείρα και μνήμη! Γνωρίζουν ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός! Είναι ο ιμπεριαλισμός και οι δυνάμεις του, που σκορπούν τα πραξικοπήματα και τις επεμβάσεις, τον πόλεμο και την καταστροφή, την φτώχεια και την εξαθλίωση, την προσφυγιά και τη μετανάστευση.

Διεκδικούμε:

• Τον τερματισμό του απάνθρωπου αμερικάνικου αποκλεισμού, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα με ανυπολόγιστες συνέπειες, κοστίζοντας πάνω από 145 δισεκατομμύρια δολάρια σε βάρος του κουβανικού λαού!
• Την επιστροφή του εδάφους της βάσης του Γκουαντάναμο που παράνομα κατέχουν οι ΗΠΑ!
• Την άρση κάθε είδους κυρώσεων και προκλητικών δράσεων, να σταματήσουν κάθε είδους επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας!

Ο λαός της Κούβας δεν είναι μόνος, έχει την αλληλεγγύη και τη στήριξη των εργαζόμενων και των λαών όλου του κόσμου! Θα νικήσει!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Ο «μικρός αριθμός κρουσμάτων στο ΑΠΘ» και η επικράτηση της στρατηγικής μετριασμού αντί ελέγχου της πανδημίας COVID-19

Το Ξεκίνημα για την αγωγή στο Alterthess