in , ,

Νέα ένοπλη επίθεση στην ζαπατιστική αυτόνομη περιοχή Μοϊσές ι Γκάντι στην Τσιάπας

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Εθνικού Δικτύου Οργανώσεων Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «Όλα τα Δικαιώματα για Όλους, Όλες και Όλα» (“Todos los Derechos para Todas, Todos y Todes” – Red TDT) έλαβε τεκμηριωμένες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου μέλη της Περιφερειακής Οργάνωσης Καφεπαραγωγών του Οκοσίνγκο (ORCAO) από τις κοινότητες 7 Φλεβάρη και Σαν Αντόνιο Λας Φλόρες έριξαν πυροβολισμούς προς την αυτόνομη ζαπατιστική κοινότητα Μοϊσές ι Γκάντι (που βρίσκεται στον επίσημο δήμο Οκοσίνγκο, στην Τσιάπας).

Οι περισσότεροι από 100 πυροβολισμοί που έπεσαν μεταξύ 8 μ.μ. και 12:40 π.μ., σε απόσταση 150 μέτρων από το χωριό, ρίφθησαν με πυροβόλα όπλα μεγάλου διαμετρήματος. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες από την ένοπλη επίθεση, ωστόσο η ένταση και ο κίνδυνος για τον πληθυσμό της αυτόνομης περιοχής υποβόσκουν, κατάσταση για την οποία επαναλαμβάνουμε την επείγουσα έκκληση προς τις αρχές να ανταποκριθούν στα αιτήματα που εκφράζονται στο ακόλουθο μήνυμα για επείγουσα δράση.

Το Εθνικό Δίκτυο Οργανώσεων Πολιτών απαιτεί από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και την Πολιτεία της Τσιάπας:
— Να εγγυηθούν το σεβασμό των περιοχών των Βάσεων Στήριξης του EΖLN (BAEZLN), την αυτοδιάθεση και την αυτονομία τους, καθώς και το δικαίωμά τους σε μια ζωή χωρίς βία.
— Να διεξαγάγουν άμεση και πλήρη έρευνα για να δημιουργηθεί ένας οδικός χάρτης που θα θέτει ως προτεραιότητα τον τερματισμό αυτού του κλίματος βίας και την υιοθέτηση δράσεων που θα αποσκοπούν στην αποκατάσταση των ζημιών και την έναρξη μιας διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης.
— Να εγγυηθούν επειγόντως τη ζωή, την ασφάλεια και τη σωματική και ψυχολογική ακεραιότητα των κατοίκων της περιοχής Μοϊσές Γκάντι.
— Δεδομένης της αύξησης των ένοπλων επιθέσεων στην περιοχή, να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποτραπεί μια κατάσταση όπου η επανόρθωση θα είναι πια δύσκολη ή αδύνατη.
— Να ερευνηθούν, να επιβληθούν κυρώσεις και να αφοπλιστούν οι ένοπλες ομάδες των κοινοτήτων 7 Φλεβάρη και Σαν Αντόνιο Λας Φλόρες που πυροβόλησαν κατά της αυτόνομης ζαπατιστικής κοινότητας Μοϊσές ι Γκάντι (που βρίσκεται στον επίσημο δήμο Οκοσίνγκο, στην Τσιάπας).

Με την υπογραφή της ακόλουθης φόρμας για Επείγουσα Δράση θα στείλετε αυτόματα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις κυβερνητικές αρχές, απαιτώντας να σταματήσουν τη βία στις ζαπατιστικές κοινότητες. Δείτε τον κατάλογο των ατόμων και των φορέων στους οποίους θα σταλεί το αίτημά σας στο τέλος αυτής της ανάρτησης.

Καλούν τους πολίτες να υπογράψουν την έκκληση συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα εδώ: https://redtdt.org.mx/archivos/18769

Άτομα που θα παραλάβουν αυτόματα το μήνυμα αφού συμπληρώσετε τη φόρμα:
Lic. Andrés Manuel López Obrador.
Presidente Constitucional de México
e-mail: [email protected]
Lic. Luisa María Alcalde
Secretaría de Gobernación
e-mail: [email protected]
Lic. Alejandro Gertz Manero
Fiscal General de la República
e-mail: [email protected]
Lic. Rutilio Escandón Cadenas
Gobernador Constitucional del Estado de Chiapas
e-mail: [email protected]
Lic. Victoria Cecilia Flores Pérez
Secretario General de Gobierno en Chiapas
e-mail: [email protected]
Olaf Gomez Hernandez
Fiscal General del Estado de Chiapas
e-mail: [email protected]
Lic. Juan José Zepeda Bermúdez
Presidente de la Comisión Estatal de Derechos Humanos
e-mail: [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρώτη νίκη για τα ειδικά σχολεία-Νέα κινητοποίηση την Τρίτη

Φοιτητές ανακατέλαβαν τη Νομική Σχολή μετά την εισβολή των ΜΑΤ