in

Μένουμε Έλληνες- Μένουμε σκατόψυχοι (βίντεο)

Μένουμε Έλληνες- Μένουμε σκατόψυχοι (βίντεο)

Αν ήταν επίσημος τίτλος η σκατοψυχιά θα τον δίναμε με μεγάλη ευχαρίστηση στον μητροπολίτη Άνθιμο και σε όσους την Κυριακή διοργάνωσαν την συγκέντρωση μίσους στο Βελλίδειο προεξαγγέλοντας ουσιαστικά την δημιουργία ακροδεξιού-αντιπροσφυγικού μετώπου στην κατά τα άλλα προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη.

Η σημερινή συγκέντρωση είχε βασικό εχθρό “την ισλαμοποίηση”, δηλαδή όπως αναγραφόταν και στην ανακοίνωση κάλεσμα της Μητρόπολης, “τα κύματα μεταναστών που απειλούν νά μετατρέψουν τήν Ευρώπη σε μιά απέραντη κόλαση ισλαμικής τρομοκρατίας” Εντός της ατζέντας της σημερινής συγκέντρωσης ήταν φυσικά και το πολύπαθο τμήμα ισλαμικών σπουδών που δημιουργείται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο το οποίο αποτελεί “έγκλημα” σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Τι και αν μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας μοίραζαν φυλλάδια με περικοπή του κατα Ματθαίον Ευαγγελίου που μιλά για την φιλοξενία, την αλληλεγγύη και την αγάπη προς τον “ξένο”, αυτά για την Εκκλησία και τους πολύ πιστούς συμπολίτες μας φαίνεται πως δεν αφορούν όλους. “Αδελφοί ημών” λοιπόν σύμφωνα με τον Άνθιμο είναι όλοι αρκεί να μην είναι μουσουλμάνοι, ομοφυλόφυλοι και αριστεροί κ.α. γιατί το αγαπάτε αλλήλους έχει και όρια!

Χαρακτηριστικό της απάθειας όσων έπαιρναν το φυλλάδιο με τις χαρακτηριστικές φράσεις του ευαγγελίου ήταν ότι δεν έμπαιναν καν στον κόπο να κατανοήσουν τι έλεγε, παθιάζονταν όμως πολύ γρήγορα με τις ατάκες που ακούγονταν από τα μεγάφωνα του συνεδριακού κέντρου “ Δεν πουλώ τα υπάρχοντά μου είναι η ταυτότητά μου” “ Ας δώσουμε στην νέα γενιά παράδοση ελληνικη” και άλλα τέτοια ανευ περιεχομένου συνθήματα.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν ήξεραν καν τι σήμαινε ισλαμοποίηση και σε πλήρη σύγχυση έδιναν ερμηνείες για φόβο αφανισμού των θρησκευτικών, αφανισμού του έθνους, αφανισμού γενικότερα.

Το καλτ σκηνικό συνοδευόταν από απολυτίκια και με χορωδίες υπό την επιβλητική ταμπέλα στην αίθουσα “Μένουμε Έλληνες και Ορθόδοξοι” και γνωστές φιγούρες του εθνικο-πατριωτικού φάσματος της πόλης όπως του Π. Ψωμιάδη, του Β. Καρακωστάνογλου και του Στ. Παπαθεμελή. Φυσικά παρέλασαν δεκάδες παπάδες της ίδιας σχολής “αλληλεγγύης” που θέλει τους πρόσφυγες να μην πνίγονται στο Αιγαίο αλλά να μην έρχονται και εδώ. Εντάξει κατατρεγμένοι είναι αλλά είναι και μουσουλμάνοι πως να το κάνουμε.

Και αν κλείσουν τα σύνορα ε τι εμείς θα τους φορτωθούμε;

Ο πονηρός Άνθιμος φυσικά δεν μπορούσε να μην ξεστομίσει ότι οι Έλληνες ανοίγουν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες αλλά πως να το κάνουμε υπάρχουν και όρια. “Θα πρέπει να φύγουμε εμείς για έρθουν να κατοικήσουν άλλοι;” διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι βέβαια και τυχαίοι οι τραμπουκισμοί μελών της διοργανωτικής επιτροπής και υποστηρικτών του Άνθιμου εναντίον μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο «Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές. Αγαπάτε αλλήλους». Κάποιοι κουνούσαν ειρωνικά το κεφάλι τους (ξέχασαν φυσικά από που κατάγονται) και άλλοι δεν δίστασαν να φωνάξουν διώξτε τους στην κατά τα άλλα ανοιχτή εκδήλωση. …

Σταυρούλα Πουλημένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σαιξπηρικές επανεγγραφές στη (μετα)νεωτερική Αριστερά. Της Σίσσυς Βελισσαρίου

Συνεχίζουν τα μπλόκα οι αγρότες στις εθνικές οδούς