in

«Κυβέρνηση ευρείας συνεννόησης» ζητά ο Φώτης Κουβέλης

«Κυβέρνηση ευρείας συνεννόησης» ζητά ο Φώτης Κουβέλης

Με την αλλαγή πολιτικής συναρτά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, διαφορετικά, όπως εκτιμά, δεν θα συγκεντρωθεί ο απαραίτητος για την εκλογή αριθμός των 180 ψήφων. 

Ερωτηθείς για το εάν ο ίδιος ενδιαφέρεται για την προεδρία της Δημοκρατίας απαντά: «Είμαι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, δίνω τη μάχη από τις γραμμές του κόμματός μου και διεκδικώ την εφαρμογή πολιτικών που πιστεύω. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση σχετική με την προεδρία μπορεί να λειτουργεί ακόμα και αποπροσανατολιστικά».

Σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» τονίζει ότι ο πήχης για τις ευρωεκλογές είναι «η δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και του ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού» και σε αυτήν την κατεύθυνση η ΔΗΜΑΡ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της, «ώστε το εκλογικό ποσοστό να είναι το καλύτερο δυνατόν». Ξεκαθαρίζει, δε, ότι «δεν πρόκειται να στηρίξουμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές». 

Όσον αφορά στις κυβερνητικές συνεργασίες δηλώνει πως «εάν το απαιτήσουν τα συμφέροντα της χώρας, η λύση είναι μια κυβέρνηση ευρείας συνεννόησης», αλλά στο ερώτημα με ποιους θα συνεργαστεί η ΔΗΜΑΡ λέει «με τις δυνάμεις που μπορούμε να συμπέσουμε προγραμματικά. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί πολιτικό γάμο για τη νομή της εξουσίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλληλεγγύη στον λαό του Τσάβες. Του Βαγγέλη Γούλα

Ελεύθερος αφέθηκε ο ρατσιστής γιατρός που συνελήφθη χθες στην Θεσσαλονίκη