«Στις εκλογές συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Εμείς έχουμε ταχθεί στο πλευρό του λαϊκού κινήματος και η Νέα Δημοκρατία στη στήριξη των μεγάλων συμφερόντων» δήλωσε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 93,4» ο Γιώργος Κυρίτσης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης.
«Η συμπεριφορά και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα είναι εγγύηση. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ τολμήσει να μην τηρήσει το πρόγραμμα του ο ίδιος ο λαός θα τον απορρίψει. Τον λαό τον θέλουμε μαζί μας γιατί θα έχουμε συγκρούσεις με τα μεγάλα συμφέροντα» τόνισε ο Γιώργος Κυρίτσης.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης Δ. Πανοζάχος τόνισε πως «Αν δεν είχαμε πάει σε εκλογές θα είχε κλείσει ο κύκλος των μνημονίων. Τώρα θα ξεκινούσε ο κύκλος της διαπραγμάτευσης με τη Νέα Δημοκρατία. Πριν είχαμε διαπραγμάτευση που ήταν υπό το πρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Ζούσαμε στα απόνερα των αρχικών μνημονιακών δεσμεύσεων».
Κριτική στον κώδικα δεοντολογίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Δημήτρης Πανοζάχος σημειώνοντας πως «Οι άνθρωποι και τα πρόσωπα είναι σημαντικό πράγμα. Η απαξίωση και ισοπέδωση των προσώπων δεν συνάδει με τις αξίες μας. Με φοβίζει τι θέλει να κάνει η αριστερά στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει εκ των προτέρων να δεσμεύσει τα πρόσωπα. Δεν συμβαδίζει με το δημοκρατικό μας σύστημα» σημείωσε ο κ. Πανοζάχος.
Απαντώντας ο Γιώργος Κυρίτσης σημείωσε πως «Δεν μπορεί ο καθένας από εμάς να κάνει ότι θέλει αξιοποιώντας μια συγκυρία που θα τον φέρει στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Την βουλευτική θέση θα την έχουμε λόγω του ΣΥΡΙΖΑ».