in , , , ,

Ιάσονας Αποστολόπουλος: «Aυτό είναι που θαυμάζει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος;»

Με νέα ανάρτησή του στο facebook ο Ιάσονας Αποστολόπουλος αναρωτιέται για το αν οι εικόνες σε βίντεο του BBC, που δείχνουν βίαιες επαναπροωθήσεις μεταναστών, αλλά και οι δεκάδες καταγγελίες οργανισμών και διεθνών ΜΜΕ συνιστούν κάτι διαφορετικό από εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

«Ας δούμε πλέον ξεκάθαρα τι σημαίνει «πολιτική υπεράσπισης των ελληνικών συνόρων» την οποία εγώ-ο ανθέλληνας- επέκρινα επιθετικά.

Στην ερώτηση, ποιος άνθρωπος μπορεί να βάζει μωρά σε μια σχεδία και να τα παρατάει στην θάλασσα, η απάντηση είναι, τα όργανα της πολιτείας. Αυτό είναι που θαυμάζει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο κάθε Μπογδάνος;

Μήπως το BBC είναι και αυτό πράκτορας των Τούρκων; Μήπως οι New York Times είναι διακινητές προσφύγων;

Άραγε η Deutsche Welle, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, η Διεθνής Αμνηστία, το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Human Rights Watch) που καταγγέλλουν τα εγκλήματα στα ελληνικά σύνορα, έχουν όλοι αυτοί συνωμοτήσει ενάντια στο αθώο ελληνικό κράτος;

Ό,τι βλέπουμε σε αυτό το βίντεο συνιστά απόπειρα ανθρωποκτονίας, απαγωγές, βασανιστήρια, άρνηση διάσωσης, έκθεση σε κίνδυνο κατά συρροή, παράνομη απέλαση, βίαιη εκδίωξη, που όταν γίνονται συστηματικά και σκόπιμα απέναντι σε αμάχους, εν καιρώ ειρήνης, συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα μηνύθηκε φέτος στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, ενώ συνολικά εκκρεμούν 5 ακόμα υποθέσεις στο ΕΔΑΑ».

Συνέντευξη στο Kontra: «O κόσμος το ‘χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι»

Χαρακτηριστικά ήταν όμως και όσα ανέφερα ο Ιάσονας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και τη Νατάσα Γιάμαλη.

«O κόσμος το ‘χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι κυρία Γιάμαλη. Αυτή τη στιγμή έχουν βγει ανακοινώσεις, έχουμε μαρτυρίες από δεκάδες πρόσφυγες, έχουμε βίντεο από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, όπως BBC, CNN, Deutche Welle. Έχουμε πολύ επιθετικές ανακοινώσεις ακόμα και από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, που όλα μιλάνε για μια εντελώς οργανωμένη και συστηματική πρακτική των ελληνικών αρχών, ειδικά από τον Μάρτιο του 2020, όπου έχει αυξηθεί δραματικά η βία που ασκείται στους/στις αιτούντες άσυλο που επιχειρούν να έχουν στα ελληνικά εδάφη.

Μάλιστα έχουμε ένα πρωτοφανές, ένα μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο, όπου ένα λιμενικό σώμα, όχι μόνο δεν διασώζει ναυαγούς, όπως είναι υποχρεωμένο να κάνει από τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά τους δημιουργεί από το μηδέν (σ.σ. δημιουργεί ναυαγούς το ίδιο το λιμενικό). Δηλαδή έχουμε περιπτώσεις όπου έλληνες λιμενικοί με το που εντοπίσουν ανθρώπους να έχουν ήδη φτάσει στα ελληνικά νησιά, όχι μόνο δεν τους καταγράφουν όπως οφείλουν να κάνουν, αλλά τους κρατάνε προσωρινά σε μυστικά μέρη και το βράδυ με την απειλή των όπλων τους βάζουν μέσα σε πλωτές σκηνές –τα λεγόμενα liferaft- τους ρυμουλκούν και τους πετάνε στα ανοιχτά της θάλασσας χωρίς μηχανή, χωρίς πηδάλιο, με την προοπτική το κύμα να τους σπρώξει στα τουρκικά ύδατα.

Τον Οκτώβρη έγινε το μεγαλύτερο έγκλημα επαναπροώθησης στο Αιγαίο, κοντά στην Κρήτη, το οποίο έχει πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το ελληνικό λιμενικό σταμάτησε ένα ψαράδικο με 200 πρόσφυγες, εκ των οποίων 40 παιδιά, τους βάλαν μέσα σε πλωτές σκηνές και τους παρατήσανε ακυβέρνητους στα τουρκικά ύδατα.

Τις περισσότερες φορές κατάσχουν τα κινητά, καταστρέφοντάς τα σαν αποδεικτικό στοιχείο, ενώ οι αρχές συστηματικά παρενοχλούν τους αλληλέγγυους στη Λέσβο, οπότε λιγοστεύουν δραματικά οι μάρτυρες που μπορούν να τεκμηριώσουν μια τέτοια κατάσταση. Παρόλα αυτά το θέμα έχει γίνει πάρα πολύ γνωστό, αλλά στην Ελλάδα έχουμε ένα τεράστιο ζήτημα με τον Τύπο. Έχει πέσει μια ταφόπλακα σιωπής στον Ελληνικό Τύπο και νομίζω ότι ιστορικά μιλώντας, το μέγεθος ενός εγκλήματος φαίνεται και από την τεράστια διαφορά δημοσιογραφικής κάλυψης ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνω τι συμβαίνει στη χώρα μου από το BBC και τους NEW YORK TIMES. Αυτό θυμίζει άλλα καθεστώτα».

Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

«Εισβολή είναι όταν αυτοί που έρχονται διεκδικούν εδάφη ή πλούτο, όχι όταν ζητάνε άσυλο. Δεύτερον, καμία χώρα δεν έχει δικαίωμα να διαπράττει εγκλήματα υπό την επίκληση της υπεράσπισης των συνόρων. Αυτά για τα οποία μιλάμε τόση ώρα είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Έχουμε καταλάβει ότι η χώρα μας από τον Ιανουάριο του 2021 κατηγορείται στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;», δήλωσε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, αναφέροντας στη συνέχεια: «Δεν λέω κάτι ριζοσπαστικό αυτή τη στιγμή. Όταν έχεις βασανιστήρια, όταν έχεις άρνηση διάσωσης, όταν έχεις απαγωγές, ξυλοδαρμούς και παράνομες απελάσεις, όταν γίνονται συστηματικά και σε αμάχους εν καιρώ ειρήνης, νομικά, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Δεν υπάρχει κανένα λιμενικό στον κόσμο που να βλέπει ναυαγούς μπροστά του και να κάνει οτιδήποτε άλλο πέρα από διάσωση. Αυτός είναι ο πιο αρχέγονος νόμος της ανθρωπότητας. Γραπτός, άγραφος, σε τρεις διεθνείς συμβάσεις. Δεν υπάρχει καμία άλλη πράξη που να νομιμοποιείται να κάνει ένας λιμενικός σε αυτές τις περιπτώσεις, πέρα από τη διάσωση. Τέλος! Όποιοι μιλάνε για «αποτροπές», όποιοι μιλάνε για «να τους σπρώχνουμε στην Τουρκία», όσοι μιλάνε για «δυναμική φύλαξη των συνόρων», ουσιαστικά αποκρύπτουν μια κατάσταση τρομακτικής παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σχετικά με την παρ’ ολίγον βράβευση

Σχετικά με την βράβευση του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ τόνισε:

«Επικοινώνησε μαζί μου μια υπάλληλος της Προεδρίας της Δημοκρατίας, την Πέμπτη το πρωί και μου είπε πως θέλουν να με παρασημοφορήσουν με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα. Εγώ ήμουν διατακτικός γιατί δεν έχω καμία σχέση με αυτά, αλλά μου είπαν πως η τελετή θα γίνει τον Οκτώβριο οπότε είπα ας γίνει κάτι επίσημο και βλέπουμε. Σε καμία περίπτωση δεν μου είπαν πως το όνομά μου θα δημοσιευθεί, ούτε μου είπαν πως θα γινόταν επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων το Σάββατο στο προεδρικό μέγαρο. Το θέμα είναι ότι την επόμενη μέρα, την Παρασκευή με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως το όνομά μου θα μπει στο ΦΕΚ και 10 ώρες μετά βλέπω την ανάρτηση του Μπογδάνου που πανηγύριζε ότι δεν θα βραβευθώ τελικά. Και μετά από 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου, τα μεσάνυχτα, με πήραν από το Υπουργείο Εξωτερικών και ένας άνθρωπος με αγχωμένη φωνή μου είπε ότι τελικά η παρασημοφόρηση δεν θα γίνει καθώς όπως μου είπε “δεν συντρέχουν πλέον λόγοι για την παρασημοφόρησή σας”. Αλλά όπως και να έχει, όσο η ελληνική πολιτεία παραβιάζει τόσο απροκάλυπτα τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν μπορεί να αξιώνει ότι έχει την δικαιοδοσία και το ηθικό πλεονέκτημα να βραβεύει άλλους ειδικά σε ότι έχει να κάνει με πρόσφυγες και μετανάστες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αναβολή της, «εν κρυπτώ», απολογιστικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά η αντιπολίτευση

Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Κιλκίς: «Ναι στον εμβολιασμό-όχι στην υποχρεωτικότητα»