in , ,

Δίκη της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού: Μαρτυρίες των δύο φίλων του που κατάφεραν να γλιτώσουν από την επίθεση

Άγνωστο διάλογο μεταξύ των δραστών μετέφερε ο ένας μάρτυρας

Με την κατάθεση άλλων δύο φίλων του Άλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε πριν έναν χρόνο στην οδό Γαζή μετά από επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε σήμερα η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Και οι δύο μάρτυρες ήταν παρόντες στην επίθεση που δέχτηκε η παρέα των παιδιών, ωστόσο κατάφεραν να διαφύγουν από το σημείο. O ένας από τους δύο μετέφερε μάλιστα διάλογο μεταξύ των δραστών που δεν αναφέρεται από κανέναν άλλον αυτόπτη μάρτυρα.

Πρώτος κατέθεσε ο 20 χρονος φοιτητής ηχοληψίας που περιέγραψε όλα όσα θυμόταν από εκείνη τη νύχτα.

Ο Δ. Κ. σημείωσε πως γνώρισε τον Άλκη μέσω ενός άλλου φίλου και έβγαιναν πού και πού για καφέ. Εκείνη την μέρα έδινε μάθημα και μετά τη σχολή πήγε στο πάρκο για καφέ με τα υπόλοιπα παιδιά. «Καθίσαμε εκεί και μετά πήγαμε στον σύνδεσμο όπου καθίσαμε περίπου 45 λεπτά. Εκεί πηγαίνω να δω κανένα ματς, όχι πολύ συχνά» είπε αρχικά. «Μετά γυρίσαμε ξανά στο πάρκο και προχωρήσαμε στην Πλαστήρα όπου καθίσαμε στην πολυκατοικία για περίπου μία ώρα. Εκεί μας ρώτησαν “τι ομάδα είστε”. Κατάλαβα αυτούς που ήρθαν από την Πλαστήρα ήταν δέκα με δεκαπέντε άτομα. Δεν κατάλαβα τι γινόταν, ερχόντουσαν επιθετικά, ήθελαν να μας κάνουν κακό, κρατούσαν μαχαίρια, δρεπάνια, ξύλα και ρόπαλα» πρόσθεσε. Στην ερώτηση «τι ομάδα είστε» απάντησαν «Άρης» και τότε ξεκίνησε, σύμφωνα με τον ίδιο, η επίθεση.

Όπως είπε, όλοι φορούσαν full face και half face κουκούλες. «Ο ένας που κρατούσε το δρεπάνι ήρθε προς το μέρος μου, γύρισα το σώμα μου για να δεχθώ το χτύπημα από πίσω. Στην αρχή δεν κατάλαβα ότι έφαγα δρεπανιά, νόμιζα ότι είναι ξύλο, με το που έκανα πέντε βήματα είδα ότι είχα αίματα» είπε. Ο 20χρονος περιέγραψε στη συνέχεια πώς πήδηξε τα κάγκελα για να βγει στην Παπαναστασίου και ότι εκείνη τη στιγμή γύρισε προς τα πίσω και κοίταξε. «Είδα πολλά άτομα πάνω στους άλλους δύο. Δε μπορούσα να διακρίνω ποιος ήταν πάνω σε ποιον. Άκουγα φωνές και τον Άλκη να φωνάζει “μη με βαράτε άλλο, βοήθεια” και φώναζαν και αυτοί» σημείωσε και στη συνέχεια, όπως είπε, έστριψε στην Πλαστήρα και είδε εφτά- οχτώ άτομα να κατευθύνονται προς τα αυτοκίνητα για να φύγουν. «Ένιωθα πολύ τον πόνο, βρήκα μια φόρμα σε έναν κάδο και έδεσα την πληγή μου» πρόσθεσε συγκεκριμένα ενώ στη συνέχεια βρήκε έναν από τους φίλους του που διέφυγε, του είπε να τον βοηθήσει και μετά είδαν το ασθενοφόρο δύο στενά πιο πάνω. «Δεν ξέρω τι έκανε ο Άλκης, στο ασθενοφόρο έμαθα ότι είναι νεκρός»

Σε ερώτηση της εισαγγελέα απάντησε ότι στο σημείο όπου έγινε η επίθεση ήταν σκοτεινά και δεν υπήρχε φωτισμός, ενώ επίσης ανέφερε ότι ένα άτομο κρατούσε μαχαίρι με ίσια λάμα που του θύμιζε μαχαίρι ψωμιού. Υποστήριξε ακόμη ότι στην επίθεση ήταν παρών για μερικά δευτερόλεπτα και πως «ήρθαν για να σκοτώσουν». Πρόσθεσε πως αιμορραγούσε πολύ και το παντελόνι του ήταν κόκκινο από το αίμα. Σε άλλο σημείο τόνισε επίσης ότι φεύγοντας είδε αυτόν που κρατούσε το δρεπάνι πάνω στον Άλκη. «Τον Άλκη τον χτύπησαν παντού, όπου μπορούσαν να τον χτυπήσουν» δήλωσε. Αναγνώρισε ακόμη τα χαρακτηριστικά ενός από τους κατηγορούμενους που τον ρώτησε «τι ομάδα είστε». Όσον αφορά στα αυτοκίνητα ανέφερε πως είδε πρώτα το μαύρο και μετά το άσπρο, στα οποία κατευθύνονταν αρκετοί. Σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας Α. Κούγια απάντησε ότι άκουσε κάποιον να φωνάζει «πάμε τώρα» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι το μαύρο αυτοκίνητο έφυγε χωρίς προβλήματα ενώ το άλλο έκανε ελιγμούς στην οδό Πλαστήρα. Επίσης, σημείωσε πως αν δεν είχε τρέξει εκείνη την ώρα μακριά από το σημείο μπορεί να είχε την ίδια κατάληξη με τον Άλκη. Σε ερώτηση συνηγόρων υπεράσπισης απάντησε ότι όταν είδε να φεύγουν οι δράστες είπε σε κάποιον να του φέρουν το κινητό τηλέφωνο που είχε αφήσει στο σημείο της επίθεσης, πρόκειται για ένα άτομο το οποίο, όπως είπε, συνάντησε τυχαία.

Όσον αφορά τη σχέση της παρέας με την ομάδα ξεκαθάρισε ότι είναι φίλαθλοι και όχι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη ενώ, όπως είπε, ο Άλκης είχε ελάχιστη επαφή με την ομάδα.

«Στο νοσοκομείο έμαθα ότι πέθανε ο Άλκης»

Στη συνέχεια κατέθεσε ο Ν.Σ, 20 χρονος φοιτητής  στο ΠΑΜΑΚ, που είναι από τα παιδιά που κατάφεραν, επίσης, να διαφύγει από τον τόπο της επίθεσης. Στην κατάθεση του ανέφερε πως είναι κολλητός με τον άλλο φίλο του Άλκη που διέφυγε και με τον αδερφό του ενώ με τον Άλκη δεν είχαν συναντηθεί πολλές φορές.

Αφού περιέγραψε πώς συναντήθηκαν όλοι μαζί στην πολυκατοικία δήλωσε τα εξής: «Ήμουν πάνω στα σκαλιά, δεν είχα ορατότητα στον δρόμο. Είδα αρχικά πέντε με έξι άτομα να έρχονται προς τα πάνω μας. Μας ρώτησαν τι ομάδα είστε. Άκουσα κάποια λόγια μεταξύ των κατηγορούμενων. Είπε ένας “δεν είναι αυτοί, πάμε να φύγουμε” ή «δεν τους ξέρω, πάμε να φύγουμε» και ένας άλλος απάντησε “στα @@@  μου, πάμε” . Αντίκρισα έναν να κρατάει μαχαίρι και έναν κάτι σαν λοστό. Ένας με έπιασε και μου έδωσε μπουνιές, καλύφθηκα, με άφησε μετά από δευτερόλεπτα και κατάφερα να φύγω. Πήγα αριστερά προς την Πλαστήρα και τότε βγήκε κάποιος από ένα άσπρο αυτοκίνητο και ήρθε προς τα πάνω μου αλλά τελικά επέστρεψε στο αυτοκίνητο» Στη συνέχεια όταν ήρθε κόσμος από την Πλαστήρα, είδε τους δράστες να μπαίνουν στα αυτοκίνητα και να φεύγουν. Ο 20χρονος δήλωσε πως βρήκε μετά τους άλλους δύο φίλους του, με τον έναν να είναι πολύ χτυπημένος. «Δέσαμε την πληγή του και κάποια στιγμή πέρασε ένα ασθενοφόρο και μπήκε μέσα. Εμένα δεν με άφησαν να μπω και πήρα τον πατέρα μου και πήγαμε στο νοσοκομείο. Εκεί μάθαμε ότι ο Άλκης δεν τα κατάφερε και ότι είχαν χτυπήσει πολύ τον άλλον μας φίλο. Εμείς νομίζαμε ότι τα δύο παιδιά είχαν φύγει από την άλλη πλευρά, δεν είχαμε αντιληφθεί τι είχε γίνει. Εγώ νόμιζα ότι είχε χτυπήσει μόνο ο Δημήτρης, γι’ αυτό προσπαθούσα να δω τι συμβαίνει με αυτόν».

Ο 20 χρονος σε ερωτήσεις που του έγιναν δεν αναγνώρισε κανένα πρόσωπο, είπε ότι όλοι ήταν καλυμμένοι ενώ σχετικά με το κίνητρο της επίθεσης είπε «Δεν ξέρω αν ήθελαν να σκοτώσουν, πράγμα που αποδείχθηκε, πάντως σίγουρα ήθελαν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά».

Σε ερώτηση της εισαγγελέα απάντησε ότι όταν κατέβηκε τις σκάλες ένας επιχείρησε να τον κυνηγήσει ενώ θυμόταν ότι και ένα άτομο βγήκε από ένα που είχε σταματήσει στην οδό Γαζή έκανε μερικά βήματα προς το μέρος του και επέστρεψε. Συνολικά είδε περίπου δώδεκα άτομα ενώ αναγνώρισε πως από το αμάξι που βγήκε το άτομο που πήγε να τον κυνηγήσει υπήρχε και συνοδηγός. Όπως είπε, δεν είδε το δρεπάνι, «ίσως γιατί έφυγα γρήγορα».

Ως μάρτυρας κατηγορίας αναμένεται να καταθέσει και το πέμπτο μέλος της παρέας που απουσίαζε από το δικαστήριο λόγω ατυχήματος και αναμένεται να καταθέσει αργότερα κατά της διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ενώ την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου αναμένεται να εξεταστούν ως μάρτυρες αστυνομικοί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τι συμβαίνει στην Ιεράπετρα;-Ο αγώνας για ζωή στη νότια Κρήτη

Καταδικάστηκαν 9 για την επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη – Αθώος κρίθηκε ο Π. Ψωμιάδης