in ,

Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας

Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο σε δεκάδες πόλεις της χώρας ενάντια στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την, λιγότερο ή περισσότερο άμεση, συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν.

Στην Θεσσαλονίκη, σήμερα Παρασκευή 25 Φλεβάρη στις 18.30 στην Καμάρα φοιτητικά σχήματα, εργατικά σωματεία και πολιτικές συλλογικότητες και οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία για να δηλώσουν την εναντίωσή τους στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και την εμπλοκή της Ελλάδας στην σύγκρουση που διαδραματίζεται στην Ουκρανία, ενώ σε συγκέντρωση και πορεία προς το ρώσικο και αμερικανικό προξενείο καλεί σημέρα στις 19.00 στο Αγ. Βενιζέλου και η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

«Με την κίνηση της Ρωσίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί –και ιδιαίτερα αυτός μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας– εντείνονται στο έπακρο και ο κίνδυνος ενός –καταρχήν ευρωπαϊκού– πολέμου γίνεται ορατός, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και της επέκτασής του σε όλον τον πλανήτη. Σε όλη τη χώρα, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σωματείο, σε κάθε φοιτητικό σύλλογο, να ακουστεί –δυνατά και αποφασιστικά– φωνή καταδίκης του νέου πολεμικού μακελειού, να παρθεί κάθε δυνατή πρωτοβουλία ώστε να βγει μαζικά ο λαός στους δρόμους και να διατρανώσει την αλληλεγγύη του με όλους τους λαούς που δοκιμάζονται» αναφέρει το ΚΚΕ(μ-λ) στην ανακοίνωσή του και καλεί σε αντιπολεμικό ξεσηκωμό με κεντρικό σύνθημα «ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ» τονίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας και καμία διευκόλυνση μέσω των βάσεων.

Η Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης καλεί σε αλληλεγγύη στους λαούς της Ουκρανίας, σε διεθνιστικούς αγώνες ενάντια στους πολέμους και στο σύστημα που τους γεννά και σε μετατροπή του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε ταξικό σημειώνοντας πως οι λαοί του κόσμου δεν έχουν ανάγκη από προστάτες, ενώ τονίζει πως «Ο δικός μας εχθρός είναι μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην ΕΕ, μέσα στο ΝΑΤΟ».

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική απελευθέρωση αναφέρει στο κάλεσμά του:

«Οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό και την συμπόρευσή τους με τον έναν ή τον άλλο πόλο. Η ανασυγκρότηση ενός ανεξάρτητου από τα αστικά συμφέροντα, επαναστατικού, διεθνιστικού, κομμουνιστικού κινήματος με στρατηγική απάντηση στη νέα εποχή των τεράτων γίνεται πλέον επιτακτικά αναγκαία. Ένα ισχυρό πλατύ αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό-αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στους αστικούς ανταγωνισμούς, την πολεμική προετοιμασία, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό είναι απαραίτητο.

Μόνο με την διαρκή πάλη κατά του «εχθρού που είναι στην ίδια μας την χώρα», ενάντια στις στρατηγικές συμφωνίες Ελλάδας-ΗΠΑ-Γαλλίας και των δυνάμεων που τις υπέγραψαν, του κεφαλαίου και της κυβέρνησης που συντάσσεται με την τυχοδιωκτική και πολεμοκάπηλη πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ μπορούν οι εργαζόμενοι να κατακτήσουν την ειρήνη των λαών και τη ζωή που τους αξίζει».

Κάλεσμα στην συγκέντρωση απευθύνει και το «Ξεκίνημα» Θεσσαλονίκης σημειώνοντας πως «η πάλη για την έξοδο του ρωσικού στρατού από την Ουκρανία τίθεται μαζί με την πάλη για αυτοδιάθεση στους Ρωσόφωνους πληθυσμούς της περιοχής, με την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού που καταδυναστεύουν τους λαούς και τους ρίχνουν στην κόλαση του πολέμου για να διασφαλίσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρήσεών τους».

Στην ανακοίνωσή της η ΚΟ Κ. Μακεδονίας αναφέρει:

«Η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου, που έχει προετοιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και αφορά στον ανταγωνισμό δύο ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων -από τη μία οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία- για τα κέρδη, για το μοίρασμα αγορών, εδαφών.

Το συμφέρον του ελληνικού λαού, των λαών συνολικά, είναι στη δική τους πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι να διαλέξουν ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.

Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, η Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη έως τη Σούδα, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό ορμητήριο, αλλά και σε μαγνήτη αντιποίνων, όπως έχει ομολογήσει η Ρωσία.

Πληρώσαμε πολλά για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, πληρώνουμε πολλά με την ακρίβεια στα ύψη, την ενεργειακή φτώχεια να πνίγει τον λαό μας. Ως εδώ!

Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία, παντού.

Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για την περικύκλωση της Ρωσίας.

Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας.

Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στις 19.00 – Συγκέντρωση στο Αγ. Βενιζέλου και πορεία προς το ρώσικο και το αμερικανικό προξενείο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστολή από διάφορες γωνιές ενός πληγωμένου πλανήτη σε αλληλεγγύη με τους αυτόχθονες λαούς του Μεξικού

TSS: Η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία φέρνει ανάμεσά μας τον πόλεμο