Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών από το Δερματολογικό

Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε σήμερα η μεταφορά ασθενών από το Δερματολογικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης . Όπως αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Μακεδονίας η διοίκηση του Δερματολογικού ενημέρωσε χθες τους εργαζόμενους σχετικά με την μεταφορά της α` πανεπιστημιακής κλινική και της κλινικής του ΕΣΥ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

"Μαζί με τους ασθενείς θα μετακινηθούν και οι οκτώ γιατροί - δερματολόγοι της κλινικής του ΕΣΥ και οι τρεις της πανεπιστημιακής, καθώς και περίπου είκοσι ειδικευόμενοι, ενώ “φύλλο πορείας” αναμένεται να πάρουν και τουλάχιστον δέκα άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό." αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα στο οποίο επισημαίνεται ότι "Δεδομένου ότι το Δερματολογικό νοσοκομείο διαθέτει μέχρι τώρα 33 κλίνες, μειώνονται κατά 23 τα δημόσια νοσοκομειακά κρεβάτια για ασθενείς με δερματολογικά ή αφροδίσια νοσήματα, ενώ αναμένεται λύση στο επείγον θέμα των εφημεριών, οι οποίες αφορούν καθημερινά περίπου 150 ασθενείς."

Ακολουθεί ολόκληρο το ρεπορτάζ

ΕΣΥ Άρχισε η... κινητικότητα ασθενών

του Κωστή Κεκελιάδη

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε χθες η διοίκηση του Δερματολογικού στους εργαζόμενους, αρχίζει πιθανόν σήμερα ή το αργότερο την Παρασκευή η μεταφορά της α’ πανεπιστημιακής κλινικής και της κλινικής του ΕΣΥ στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Στις δύο κλινικές νοσηλεύονται επτά ασθενείς, οι οποίοι θα μεταφερθούν με ασθενοφόρα στον 4ο όροφο του “μπλε” κτιρίου του “Ιπποκράτειου”, όπου θα αναπτυχθούν συνολικά δέκα κρεβάτια σε κάποιους από τους θαλάμους της α’ χειρουργικής, η οποία αναμένεται να συμπτυχθεί με άλλη ομοειδή κλινική του νοσοκομείου. Μαζί με τους ασθενείς θα μετακινηθούν και οι οκτώ γιατροί - δερματολόγοι της κλινικής του ΕΣΥ και οι τρεις της πανεπιστημιακής, καθώς και περίπου είκοσι ειδικευόμενοι, ενώ “φύλλο πορείας” αναμένεται να πάρουν και τουλάχιστον δέκα άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ 23 ΚΛΙΝΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ
Δεδομένου ότι το Δερματολογικό νοσοκομείο διαθέτει μέχρι τώρα 33 κλίνες, μειώνονται κατά 23 τα δημόσια νοσοκομειακά κρεβάτια για ασθενείς με δερματολογικά ή αφροδίσια νοσήματα, ενώ αναμένεται λύση στο επείγον θέμα των εφημεριών, οι οποίες αφορούν καθημερινά περίπου 150 ασθενείς.
Με βάση την ενημέρωση της διοίκησης του νοσοκομείου του Δερματολογικού (χθες ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διοικητής Γ. Φαρμάκης), τα τακτικά ιατρεία και τα εργαστήρια θα παραμείνουν στο Δερματολογικό, τα οποία θα καλύπτουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές από το “Ιπποκράτειο”, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί κρίσιμες λεπτομέρειες για τον τρόπο που αυτό θα γίνει, δηλαδή αναμένεται μια περίοδος άγνωστης διάρκειας επιπλέον ταλαιπωρίας των ασθενών. Χθες ζητήθηκαν από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια να σταλούν οι καταστάσεις του προσωπικού, για να αρχίσει η διαδικασία της μοριοδότησης με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί.
Στο “Λοιμωδών” η μόνη κλινική που λειτουργεί πλήρως -μέχρι νεωτέρας- είναι η παιδιατρική, αφού χθες μεταφέρθηκαν ασθενείς και γιατροί της παθολογικής κλινικής στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”, ενώ στο τρίτο υπό εκκένωση νοσοκομείο, το Β’ ΙΚΑ “Παναγία”, δεν έχουν αρχίσει ακόμη ανάλογες διαδικασίες, αφού δεν έχουν προετοιμαστεί σχεδόν καθόλου οι χώροι υποδοχής.
Με βάση έναν αρχικό σχεδιασμό, η μονάδα τεχνητού νεφρού θα μεταφερθεί -άγνωστο πότε- στον 3ο όροφο του νοσοκομείου “Άγιος Παύλος” στον Φοίνικα, στον χώρο που υπήρχε η κλινική κακώσεων, ο οποίος έχει σφραγιστεί μήνες πριν (από την εποχή που είχε ρυθμιστεί νομοθετικά η παράταση λειτουργίας του “Παναγία”!), η ουρολογική κλινική θα μεταφερθεί στον 2ο όροφο (στον χώρο της χειρουργικής), ενώ η νευρολογική και η ενδοκρινολογική στο ισόγειο του “Αγίου Παύλου” όπου όμως λειτουργούν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ενώ στεγάζονται και κάποια γραφεία του προσωπικού.

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ 61 ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ
Αιφνιδιαστικά εντάχθηκαν στη διαθεσιμότητα, αιφνιδιαστικά - φαίνεται ότι- εξαιρούνται. Σύμφωνα με ραδιοφωνικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προχθές το βράδυ, εξαιρούνται από τις λίστες της διαθεσιμότητας οι 61 εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, που είχε ανακοινωθεί ότι εντάσσονται στο πρόγραμμα. Σε χθεσινή συνέλευση στο ΨΝΘ, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι παραμένουν σε επιφυλακή και συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρωτοβάθμιων σωματείων που έχει προγραμματιστεί για αύριο, στις 7 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Πηγή: makthes.gr