Συνάντηση ενάντια στην εμπορευματοποίηση της πλατείας Δικαστηρίων

Σε συντονισμό και κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής της πλατείας Δικαστηρίων, στο βόρειο τμήμα της Αριστοτέλους, ενάντια στην εμπορευματοποίηση της πλατείας από τον δήμο. Έτσι, καλούν σε συνάντηση το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο χώρο δίπλα στο πάρκινγκ (πίσω από το  Μπέη Χαμάμ).

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμα τους:

«Να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της βόρειας πλατείας Αριστοτέλους.

Ο δήμαρχος Ζέρβας δίνει «το πράσινο φως» στους επιχειρηματίες  να καταπατούν το δημόσιο χώρο και να επιβάλουν την αισθητική τους.

Μετά το πείραμα των Χριστουγέννων θέλουνε να μετατρέψουν την πλατεία της γειτονιάς μας (την πλατεία Δικαστηρίων - πίσω από το Αγ. Βενιζέλου) σε ένα άθλιο εμπορικό κέντρο.

Ήδη άρχισαν να μεταφέρονται και να τοποθετούνται παιχνιδο-κοντέινερ και μαζί τους η άθλια αισθητική που προσπαθούν να επιβάλουν.

Η πλατεία είναι ο μόνος χώρος πρασίνου στη γειτονιά μας. Εκεί παίζουν τα παιδιά μας, πηγαίνουν εκδρομές σχολεία, κάνουν συντροφιές οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, βγάζουμε τα σκυλιά μας βόλτα. Και κυρίως εκεί ζουν άνθρωποι και ζώα: άστεγοι, άνθρωποι εθισμένοι, αδέσποτα ζώα, πουλιά. Τι θα γίνουν όλοι αυτοί; Πού θα πάνε;

Χρησιμοποιούν την  ανύπαρκτη σχεδόν «παραβατικότητα» προκειμένω να ικανοποιήσουν τα σχέδια τους. Η πλατεία μπορεί να χρειάζεται αναβάθμιση αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον, στους ανθρώπους, τα ζώα και τις ανάγκες τους.
Ελάτε να γνωριστούμε και να συζητήσουμε για το πως θα σταματήσουμε την εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου της γειτονιάς μας και τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε αυτόν και τις ζωές μας!

Ραντεβού το Σάββατο 15/2 στις 12.00 το μεσημέρι, στο χώρο δίπλα στο πάρκινγκ (πίσω από το  Μπέη Χαμάμ)».