Το σχέδιο της ανακαίνισης της ιδιωτικοποιημένης πλέον στοάς Μοδιάνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

«Σύγχρονη αγορά τροφίμων, που θα προσελκύσει τουρίστες από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες» σχεδιάζουν οι επενδυτές και οι επιχειρηματίες της πόλης να δημιουργήσουν τα επόμενα δύο χρόνια στη στοά Μοδιάνο, μετά την ιδιωτικοποίηση της.

Σε δύο χρόνια θα δημιουργηθεί μία σύγχρονη αγορά Μοδιάνο μετά την ανακαίνιση, που θα αποτελέσει πόλο έλξης των τουριστών στην πόλη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος είπε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9fm" ότι "η αγορά Μοδιάνο είναι ένα στολίδι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε δύο χρόνια μετά την ανακαίνιση θα είναι μια σύγχρονη αγορά τροφίμων, που θα προσελκύσει τουρίστες από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες". Εξήγησε ότι "θα δημιουργηθεί μια σύγχρονη αγορά τροφίμων σε ένα παραδοσιακό αρχιτεκτονικό μνημείο, όπως στις αγορές του εξωτερικού στην Ευρώπη, όπου οι επισκέπτες θα θαυμάζουν το μνημείο και θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους".

Οσον αφορά στο παραεμπόριο στην Πλατεία Αριστοτέλους, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι "υπάρχουν συλλήψεις αλλά στη συνέχεια γρήγορα οι δράστες αφήνονται ελεύθεροι, πρέπει να αλλάξουν τα νομικά πλαίσια ώστε να αποτρέπεται αυτό το φαιμόμενο". Πρόσθεσε ότι η φοροδιαφυγή είναι τεράστια και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση.

Οσον αφορά στον χριστουγιενιατικο στολισμό της πόλης, ο κ. Νικολόπουλος είπε ότι "συμφωνεί με την άποψη του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη ότι ο κάθε καταστηματάρχης μπορεί να στολίσει την επιχείρησή του και να μην περιμένει μόνο από τον δήμο".

Πληροφορίες: ΑΠΕ ΜΠΕ