Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης ζητούν οι ασκούμενοι και νέοι δικηγόροι

Αίτημα προς την κυβέρνηση να συμπεριληφθούν στα έκτακτα μέτρα οικονομικής στήριξης λόγω ρου κορονοϊού απευθύνουν ασκούμενοι δικηγόροι σε όλη τη χώρα. Ως γνωστών οι ασκούμενοι δικηγόροι εργάζονται πολλές ώρες καθημερινά, έναντι μικρού, συμβολικού ποσού πληρωμής. Ωστόσο ακόμα και αυτό το ποσό είναι απαραίτητο για την επιβίωση τους.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης αναφέρει πως απέστειλε κατεπείγον αίτημα στα συναρμόδια υπουργεία για την ρητή συμπερίληψη των ασκούμενων δικηγόρων στα ανακοινωθέντα μέτρα.

Η Ένωση σημειώνει ότι «υπό τον κίνδυνο οι ασκούμενοι δικηγόροι να μην λάβουν τις έκτακτες αυτές ενισχύσεις, ήδη εκκρεμεί εισήγησή μας ενώπιον του ΔΣ του ΔΣΘ περί παροχής εκτάκτου οικονομικού βοηθήματος υπέρ των ασκουμένων δικηγόρων που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του, το οποίο εφόσον δεν καλυφθεί από το Δημόσιο, αιτηθήκαμε να καλυφθεί από το ταμείο του ΔΣΘ».

Στο ίδιο μήκος κύματος η Κίνηση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων ενάντια στην επισφάλεια πραγματοποιεί ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών (δείτε εδώ) ώστε να ενταχθούν στα έκτακτα μέτρα στήριξης οι ασκούμενοι δικηγόροι, ενώ όπως σημειώνει το σχετικό ψήφισμα «ερωτηματικά προκύπτουν για όσους συναδέλφους δεν έκαναν έναρξη μέχρι τις 15.03.2020, ενώ έχει βγει το αντίστοιχο ΦΕΚ διορισμού τους».

«Μας λένε ότι δεν είμαστε εργαζόμενοι. Παρ’ όλο που πληρώνουμε τις εισφορές μας, δεν είμαστε ούτε ελεύθεροι επαγγελματίες. Η αδράνεια για το αρρύθμιστο καθεστώς της άσκησης αφήνει τους συναδέλφους έκθετους» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κίνηση.