Λυκειάρχης ζήτησε από την αστυνομία να συλλάβει εκπροσώπους της ΕΛΜΕ

Σε μια σοβαρή καταγγελία κατά της διευθύντριας Λυκείου της Νέας Σμύρνης, προχώρησε η ΕΛΜΕ Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου. Σύμφωνα με τα όσα καταμαρτυρεί η εκπαιδευτική ένωση, η συγκεκριμένη καθηγήτρια κάλεσε την αστυνομία να συλλάβει τους εκπροσώπους του ΔΣ της ΕΛΜΕ και τον αιρετό, οι οποίοι επισκέφτηκαν το σύλλογο καθηγητών του σχολείου για να τον ενημερώσουν για εκπαιδευτικά θέματα. 

Η καταγγελία της ΕΛΜΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ 6ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει τη Διευθύντρια του 6ου Λυκείου Νέας Σμύρνης για την πρωτοφανή συμπεριφορά της απέναντι σε μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ και στον αιρετό του κλάδου, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής επίσκεψης στο 6ο Λύκειο.

Συγκεκριμένα,  όταν τα μέλη του Προεδρείου του Δ.Σ της ΕΛΜΕ και ο αιρετός της Δ΄ Αθήνας επισκέφτηκε το 6ο Λύκειο, για μια έκτακτη ενημέρωση των συναδέλφων, που αφορούσε στην επιχείρηση έξωσης των σχολείων της Εστίας από την έδρα τους, καθώς και ενημέρωση για τις εξελίξεις σε εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά θέματα, η Διευθύντρια του σχολείου επιτέθηκε στα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και κάλεσε την αστυνομία να τους συλλάβει ως εξωσχολικούς.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί του 6ου Λυκείου Νέας Σμύρνης ενημέρωσαν τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ ότι η κατάσταση στο σχολείο είναι έκρυθμη, καθώς η διευθύντρια δημιουργεί με τη στάση και τη συμπεριφορά της προβλήματα και δυσχεραίνει το έργο τους.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ και οι εκλεγμένοι αιρετοί του κλάδου έχουν υποχρέωση θεσμική να ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς και να ενημερώνονται από τους ίδιους για τα εκπαιδευτικά και εργασιακά τους προβλήματα. Και αυτό κάνουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν και γι' αυτό το λόγο απολαμβάνουν και την εμπιστοσύνη όλων των συναδέλφων και των διευθυντών και των καθηγητών.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΜΟΣΧΑΤΟΥ