Κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΛΒΟ

"Όχι άλλη αναδιάρθρωση"

Απαράδεκτη θεωρούν οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ την θέση της κυβέρνησης και της τρόικας που προβλέπει, όπως επισημαίνουν σε σχετικό ψήφισμα, "την διάλυση της Αμυντικής Βιομηχανίας μέσω της πολιτικής τους, την συγχώνευση -  κατάργηση  οργανισμών και επιχειρήσεων με ταυτόχρονη απόλυση εκατοντάδων  εργαζομένων με τους κινδύνους και τις γενικότερης αρνητικές συνέπειες  αυτής της πολιτικής κατά της  αμυντικής ικανότητας του λαού και της χώρας".

Παράλληλα, δηλώνουν πως "θα παλέψουν με κάθε τρόπο μαζί με τους εργαζόμενους των άλλων Αμυντικών Βιομηχανιών,  αλλά και το σύνολο των εργαζομένων στον  ιδιωτικό  και δημόσιο τομέα , για την ανατροπή της πολιτικής της Κυβέρνησης που εκτός από τις χιλιάδες απολύσεις,  φέρνει την διάλυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας και την μεγαλύτερη εξάρτηση από ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους".

Το Σωματείο εργαζομένων της ΕΛΒΟ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην απαξίωση της αμυντικής βιομηχανίας και της ΕΛΒΟ και ζητά την άμεση χρηματοδότηση για τη συνέχιση της αμυντικής διαδικασίας όπως επίσης και την καταβολή των δεδουλευμένων.

Τέλος, όπως ανακοινωνεται στο σχετικό ψήφισμα των εργαζομένων της ΕΛΒΟ, αύριο Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 θα πραγματοποιηθεί 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως 15:00, καθώς επίσης συγκέντρωση στις 12:30 μ.μ. στο δικαστικό μέγαρο και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.