Η πολιτική καριέρα πάνω από τα μέτρα προστασίας

Ο άνθρωπος που κάθε μέρα μαλώνει την ελληνική κοινωνία η οποία έχει κλειστεί στα σπίτια της για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού, χωρίς επαρκή τεστ, εξοπλισμένα Νοσοκομεία και επαρκές ιατρικό προσωπικό, φαίνεται πως παραβιάζει ο ίδιος τα μέτρα ατομικής προστασίας όταν πρόκειται για την προσωπική του προβολή.

Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προήδρευσε σε σύσκεψη με τα τοπικά στελέχη της Ξάνθης στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μύκης. Πρόκειται για μια μικρή αίθουσα συνεδριάσεων στην οποία παρευρέθησαν τουλάχιστον 35 άτομα, ο ένας πάνω στον άλλο, όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Χαρδαλιάς δεν παρέλειψε να βγει και τις καθιερωμένες selfie με υφιστάμενους και υφιστάμενες του (κεντρική φωτογραφία).

Άραγε η εν λόγω σύσκεψη δε θα μπορούσε να έχει γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης ή τηλεφώνου; Φυσικά και όχι, πως αλλιώς θα μπορούσε ο «σερίφης του κορονοϊού», γιατί ως σερίφης απευθύνεται κάθε απόγευμα στους πολίτες, να βγει φωτογραφίες και να κάνει δηλώσεις.

Βίντεο που δημοσίευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης και δείχνει τον συνωστισμό έξω από την αίθουσα όπου έγινε η σύσκεψη

Ενδεικτική της αμετροέπειας που φαίνεται να διέπει τον κ. Χαρδαλιά ήταν η δήλωση του το απόγευμα της Κυριακής, μετά τις πρώτες αντιδράσεις. Όπως ο ίδιος ανέφερε στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτών, «Επειδή σήμερα είχα ένα μαραθώνιο μαζί με τους συνεργάτες μας, με τους οποίους δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, πάνω από ωράρια, συνθήκες και δυνατότητες ξεκούρασης. Κυκλοφόρησε πριν από λίγο η φωτογραφία από το Δημαρχείο του Εχίνου, όπου η φωτογραφία είναι της στιγμής, όπου είναι μέσα και τα ΜΜΕ, τράβηξαν πλάνα και μετά από λίγο βγήκαν έξω. Όλοι φορούσαμε μάσκες, όλοι πλύναμε τα χέρια μας με αντισηπτικά, άλλοι φορούσαν γάντια και η απόσταση μπορεί να μην ήταν δύο μέτρα, αλλά ήταν 1,5.

Την ώρα της μάχης, όσοι είμαστε σε αυτό το μέτωπο, πρέπει βεβαίως να παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα, αλλά εργαζόμαστε πολύ γρήγορα και πολύ σκληρά για να μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα.

Ας μην προσπαθούμε να εξειδικεύσουμε την είδηση μέσα από μια διαδικασία που όλοι υπηρετούμε με έμφαση και συνέπεια στο σκοπό».

Ο άνθρωπος που άφησε 200 πολίτες στο αεροδρόμιο του Λονδίνου για ημέρες μας καλεί να μην «εξειδικεύσουμε την είδηση»…

Φυσικά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εδώ και μέρες πλέκουν το εγκώμιο για τον κ. Χαρδαλιά, τον επίλεκτο του Κυριάκου Μητσοτάκη, και για αυτό μην περιμένετε να αναδείξουν το θέμα στην διάσταση που πρέπει.

Ενδιαφέρον έχει πάντως πως ακόμα και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ενοχλήθηκαν με την στάση του κ. Χαρδαλιά. Ενδεικτική η ανάρτηση του βουλευτή της πλειοψηφίας του νομού Ξάνθης Σπύρου Τσιλιγγίρη, ο οποίος μάλιστα αναφέρει πως είχε προτείνει μεγαλύτερη αίθουσα για την συνάντηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιλιγγίρης, «να σημειωθεί ότι ενώ είχα κατ'επανάληψη προτείνει να πραγματοποίηθει η σύσκεψη σε χώρο μεγαλύτερο από αυτόν του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μύκης όπως για παράδειγμα το αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ξάνθης δεν εισακούστηκα με αποτέλεσμα να υπάρξει συνωστισμός στο χώρο της σύσκεψης , η εικόνα της οποίας είναι σίγουρα προς αποφυγήν αλλά όχι η ουσία της η οποία έδειξε για ακόμα μια φορά την ετοιμότητα της Κυβέρνησης».

Πάντως μην εκπλαγείτε όταν μετά από αυτή την πανδημία δούμε στις επόμενες εκλογές τον κ. Χαρδαλιά υποψήφιο βουλευτή να μας «πουλάει» ψυχραιμία και εξειδίκευση…