Η ντροπή του ΟΑΣΘ

Μεσημέρι Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης φοιτητές και εργαζόμενοι προσπαθούν να μετακινηθούν προς τις δουλειές και τα σπίτια τους, περιμένοντας δεκάδες λεπτά σε μια στάση του ΟΑΣΘ.

Και όταν το λεωφορείο φτάσει στριμώχνονται ο ένας πάνω στον άλλο για να καταφέρουν οι πόρτες να κλείσουν, για να συνεχίσει το δρομολόγιο της αναξιοπρέπειας και της ντροπής, προς τις δυτικές ή ανατολικές συνοικίες της πόλης.

Υπάρχει όμως και αυτό το ενδεχόμενο, το λεωφορείο λίγα λεπτά αφότου έχεις επιβιβαστεί να χαλάσει, να «κάτσει» από το βάρος και να πρέπει να κατέβεις, να περιμένεις το επόμενο για τουλάχιστον 25 λεπτά, αν όχι 40 και 50.

Στη φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστρια του alterthess.gr εμφανίζεται το λεωφορείο 2Κ στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγ. Σοφίας ακινητοποιημένο, έχει υποστεί καθίζηση το μπροστινό του μέρος μη μπορώντας να συνεχίσει το δρομολόγιο του. Το αποτέλεσμα, ταλαιπωρία των πολιτών, κυκλοφοριακό κομφούζιο, απελπισία.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, στις 12:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγ. Βενιζέλου για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης (δείτε σχετικά εδώ).