Η Facebook συνεργάζεται με εταιρείες τηλεπικοινωνίας για τη δημιουργία 5G

Σε συνεργασία με επιχειρήσεις τηλεπικοινωνίας ετοιμάζεται να προβεί το Facebook για τη δημιουργία δικτύου 5G, το οποίο θα λειτουργεί γρηγορότερα και καλύτερα από τα σημερινά δίκτυα τηλεφωνίας.

Η εταιρεία εστιάζει περισσότερο στην παραγωγή προϊόντων live-streaming video και εικονικής πραγματικότητας, οι οποίες απαιτούν γρήγορη και υψηλής ποιότητας συνδέσεις.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg θα απευθύνει έκκληση προς τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών στο Mobile World Congress υπέρ της συνεργασίας για αυτό τον σκοπό. 

Το Facebook προσπαθεί να "ενώσει" τη βιομηχανία εξοπλισμού και τους προμηθευτές της σε μια προσπάθεια για τη δημιουργία ταχύτερων δικτύων και τη μείωση του κόστους του εξοπλισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook έχει ήδη την υποστήριξη από την Intel Corp και την Nokia Oyj για την εκπόνηση των αρχικών σχεδίων. Ταυτόχρονα, στην Αμερική οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες ασύρματων δικτύων, ηVerizon Communications Inc και η AT & T, έχουν ήδη προγραμματίσει δοκιμές για το δίκτυο 5G. Η πρώτη εφαρμογή του αναμένεται να γίνει μέσα στο 2020.

Το δίκτυο 5G αναμένεται να είναι πέντε έως και δέκα φορές καλύτερο από το 4G.